Gadget : Garmin eTrex Touch 25

Gisteren heb ik een nieuwe gadget opgehaald : Een nieuwe GPS van Garmin, de eTrex Touch 25.

Zo’n driekwart jaar geleden kocht ik de kleinere broer van deze GPS, de eTrex 10. Ik wist nog niet zeker of ik geocachen leuk zou vinden maar een GPS is daar wel onmisbaar bij. De eTrex 10 bevatte de meeste functies die je als beginner nodig hebt. Het enige dat deze GPS niet heeft zijn kaarten.
Dat is meestal niet zo erg, je weet dat je cache hemelsbreed 300 meter naar het zuid-westen ligt. En meestal loopt er ook een pad ongeveer die kant uit. Maar soms leidde dat deze zomer tot wandelingen dwars door bebossing omdat we geen pad konden vinden. Ook was het invoeren van nieuwe coordinaten niet heel handig omdat je met 1 klein joy-stickje alle commando’s moet doen. Het schermpje was zwart-wit maar dat was eigenlijk geen beperking.

Dus ging ik op zoek naar een GPS waar je wel kaarten op kunt laden en die wat makkelijker bedienbaar was. En dat werd de eTrex Touch 25. Met een mooi kleuren touch-screen en uiteraard kaarten. Ik vond van mezelf dat ik ermee moest wachten totdat ik mijn 13e maand had ontvangen zodat ik hem als kerstkadootje voor mezelf kon kopen.

Totdat het afgelopen vrijdag “Black Friday” was en er wel zo’n goede aanbieding voorbij kwam dat ik er eigenlijk niet mee kon wachten. Voor de prijs dat deze GPS normaal gesproken kost kreeg ik er nu nog een geheugenkaartje bij met adressen, hoogtelijnen en fietsknooppunten EN beugeltjes waarmee ik de GPS kon bevestigen aan een fiets of in een auto. Ik heb hem dus gereserveerd en kon de GPS deze week ophalen.

Dus ben ik gisteren naar Waypoint in Vessem gegaan om mijn nieuwe aanwinst op te halen. De beugeltjes worden nog nagestuurd, want die waren niet op voorraad.

En mijn ‘oude’ GPS komt onder de kerstboom te liggen voor Peter. Dan hebben we straks 2 GPS’en wat natuurlijk altijd heel handig is met geocachen.