Caffee Allee, Eindhoven

Gisteren was weer onze maandelijkse HIO uit-eet-afspraak en deze keer gingen we naar Caffee Allee in Eindhoven.

Dit restaurant ligt op het terrein waar ik 19 jaar geleden – toen ik bij Origin begon te werken – op kantoor zat. Toendertijd was het hele terrein van Philips en stonden er allerlei kantoren en fabrieken. Inmiddels is Philips daar (volledig?) weg en is het terrein omgebouwd tot een hippe straat met o.a. restaurantjes en winkeltjes.

Caffee Allee is een van de restaurants van de Stichting Robin Hood. Zij begeleiden mensen die om een of andere reden moeilijk aan een baan kunnen komen. Door ze een stage-plek aan te bieden in een van hun restaurants kunnen deze mensen ervaring opdoen waarna ze in ‘normale’ bedrijven aan de slag kunnen gaan. Er lopen uiteraard ook professionals in de zaak rond om de stagieres te kunnen begeleiden.

Het menu van Caffee Allee is samengesteld met veel verse producten die uit de regio komen. En ze hebben een maandmenu waarbij je uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten kunt kiezen voor 20 euro. Niet duur dus!

20161108_195520

Ik heb gisteren een salade vooraf genomen en varkenshaas met champignonsaus als hoofdgerecht. Ik kon niets kiezen uit het twee nagerechten omdat ik beide niet mag (geen kaasplankje vanwege de schimmelkaas en geen frozen cappuchino vanwege de cafeïne) dus ik mocht een cafeine vrije koffie als toetje kiezen.

Dat het een leer-werk-bedrijf is merk je wel. De bediening is er niet top (als je als hele tafel lege glazen hebt, dan is dat geen goed teken). En het eten is er niet briljant goed, maar ach … voor 20 euro kan je eigenlijk niet klagen.

Komen we hier nog een keer terug? Ik denk het niet.