50 jaar dans-Els

Gisteren ben ik samen met Bea naar het receptie/feestje van Els van Oudheusden geweest die al 50 jaar volksdansles geeft.

Els heeft ooit les gegeven aan Iduna (voor mijn tijd) en haar dochter Danielle heeft daarna ook nog jaren gedanst bij Iduna. Onder andere in de demonstratiegroep waar ik op dat moment in het orkest zat. En het volksdanswereldje in Nederland is zodanig klein dat ik Els in al die jaren dat ik met het orkest optredens gaf door het land regelmatig tegen kwam.
Toen Bea en ik de uitnodiging kregen om naar het receptie/feestje te komen waren we het meteen eens : we gaan!

Als je 50 jaar lang les gegeven hebt, dan heb je dus ook al 50 jaar lang mensen om je heen die allemaal op je feestje willen komen. De gemiddelde leeftijd was dus behoorlijk hoog! Ik ben in ieder geval een heleboel oude bekenden tegen gekomen die ik soms al meer dan 20 jaar niet gezien had: onder andere Jos (onze oude bassist), Marnix (de oud-voorzitter van Iduna), Pieter (waarmee ik op de lagere school had gezeten), de drie-eenheid Kitty-Thea-Elly en natuurlijk Danielle.

img-20161106-wa0001

Er werd uiteraard ook nog behoorlijk veel gedanst. Niet alleen doe-dans waarbij 2/3 van de genodigden op de vloer meedansten, maar ook voorstellingen van verschillende groepen. Een ervan was Kansemble die “Vrouwen van de Zee” dansten. Een choreografie die oorspronkelijk van Iduna is geweest en die daarom door Kansemble was gekozen omdat Els ook bij Iduna veel herinneringen heeft. De muziek werd gestart en ik denk : hee verrek!! dat ben ik!
De muziek van deze serie hebben wij als orkest jaren geleden opgenomen. Leuk om jezelf nog een keer terug te horen ;D

img-20161106-wa0002

Uiteraard kon ik niet op dit feestje verschijnen zonder een leuk zelfgemaakt kaartje. Met mijn Silhouette Curio heb ik de hele kaart in delen uitgesneden waarna het voornamelijk een kwestie was van alles aan elkaar plakken.