Op herhaling

Vanmiddag zijn Peter, Priscilla en ik ‘Op herhaling’ geweest bij het Genie-museum op de Van Brederode kazerne in Vught.

[mappress mapid=”3″]

Het museum is normaal gesproken niet open maar dit weekend kon je op herhaling: ter ere van de afschaffing van de dienstplicht waren er extra voertuigen te zien uit de tijd van de dienstplicht en waren er ook andere activiteiten te doen.

Omdat Peter tijdens zijn dienstplicht bij de Genie zat was dit een mooi moment om het museum te bezoeken. En meteen bij binnenkomst was duidelijk dat we ECHT op herhaling gingen. Je kreeg een militair paspoort en moesten daarna naar de arts waar lengte en gewicht opgemeten werd.
We zijn daarna door de museum gebouwen gewandeld waarna we het terrein rondom hebben bekeken. Er waren allemaal verschillende voertuigen te zien die gebruikt worden door de Genie. Waaronder de 4-tonner waar Peter in zijn diensttijd mee rondreed als vrachtwagenchauffeur.

20161023_135336

Nadat we dit terrein hadden bekeken stapten we in een van de 3-tonners die tussen dit terrein en een andere pendelde. Onderweg moesten we nog voorbij de britse en oost-duitse grensovergang dus inclusief het tonen van je ‘paspoort’ en veel wachttijd.

Op het andere terrein kon je met kleinere jeeps door de hei gereden (lees: geschud) worden tegen extra betaling en was er een demonstratie van verschillende Genie-voertuigen.

We hadden het daar vlug gezien dus stapten we weer in een 3-tonner waarmee we terug naar het museum gereden werden.

Peter heeft bij de Genie in Oirschot gezeten waar ze gespecialiseerd zijn in het Genie-werk op het land. Bij de Genie in Vught zijn ze gespecialiseerd in Genie-werk op/over water. Het was dus NOG mooier geweest als Peters onderdeel ook in het museum te zien was, maar uiteindelijk zijn we zo’n 3 uur binnen geweest wat ik in eerste instantie niet had gedacht!