Film: Inferno

Gisteren zijn Peter en ik naar de film Inferno geweest, gebaseerd op het boek van Dan Brown en met hoofdrolspeler Tom Hanks.

We hadden al een hele tijd een bioscoopbon liggen, maar eigenlijk nog geen goede film gevonden om heen te gaan. Toen ik hoorde dat er een nieuwe Dan Brown film met Tom Hanks zou komen was het duidelijk : Dit wordt hem!
Omdat we allebei liever niet naar het centrum van Eindhoven gaan (te druk) hebben we besloten dat we naar Service Bioscoop Industry in Veghel zouden gaan. Hier zijn Sandra en ik al eerder geweest en het beviel toen goed.

logo_site2

Het was gisteren behoorlijk druk dus het was een stuk voller dan toen Sandra en ik waren geweest. En blijkbaar maakt dat behoorlijk uit! De twee ‘jongetjes’ die naast mij zaten waren zeker in het begin steeds aan het praten, de hele film op hun GSM berichtjes aan het sturen en ze zaten niet stil zodat ook wij daar last van hadden (de stoelen zaten met 4 aan elkaar vast).
We zaten helemaal achterin de zaal zodat er tijdens de film af en toe mensen door de zaal liepen die een bestelling kwamen opnemen voor andere bezoekers. OK, daar is het een servicebioscoop voor en ze probeerden uit beeld te blijven, maar het stoort toch.
Dus misschien zijn Peter en ik gewoon geen bioscoop gangers meer…

De film zelf vond ik trouwens wel goed! Net zoals in de vorige films van Dan Brown gaat het nu weer om het vinden van clues in oude kunst-schatten. Dit keer gebaseerd op het leven van Dante. Je zou zeggen dat het nu wat saai begint te worden na 2 films, maar omdat het nu gefilmd wordt vanuit het perspectief vanuit dr. Robert Langdon (Tom Hanks) met geheugenverlies weet je als kijker eigenlijk ook niet wie de goede en de slechte zijn.
Ik zal niet teveel verklappen, maar het loopt op het einde gelukkig goed af 🙂