Mijn nieuwe leaseauto: Renault Clio Zen

Tadaaa.. dit is de nieuwe leaseauto die ik gekozen heb en die ik vanmiddag kan ophalen bij de dealer: een Renault Clio Zen in Ivoire kleur.

Gisteren heb ik mijn Skoda Fabia Combi in moeten leveren. Met nog geen 93550 km op de teller in 5 jaar tijd heb ik er niet heel veel in gereden. Het was een fijne auto, al was hij wel wat traag onderin zijn toeren (en dus kon ik niet in de derde versnelling door een bocht want dan reed hij na die bocht niet verder).

In de zomer hebben we met deze auto een proefritje gemaakt en hij bevalt prima! Veel meer power onder in de toeren, hij is stiller en het dashboard ziet er logischer uit dan bij de Skoda. Wel is dit een hatchback en geen stationwagon. Die had ik ook kunnen kiezen maar die vonden we niet zo mooi en hij kostte toch iets meer waardoor ik wat accessoires moest laten schieten om op hetzelfde bedrag uit te komen.

Aangezien Peter nog steeds een Skoda Fabia Combi (stationwagon dus) rijdt, is het eigenlijk niet echt nodig dat ik er ook een heb. Als we iets groots moeten vervoeren dan nemen we gewoon Peters auto. Dat komt toch al zelden voor dus waarom zou je daarvoor een duurdere en lelijkere auto nemen?

Mijn nieuwe auto heeft straks ook geen climatecontrol meer, maar ‘gewoon’ airco. Dat ga ik misschien wel missen, dat je gewoon de temperatuur in kunt stellen en de auto regelt het daarna zelf. Aan de andere kant.. even aan een knopje draaien is nu ook niet zoveel werk.

Parkeersensoren achter heb ik gehouden. Ik ben gewoon geen held met parkeren en een signaal als ik ergens in de buurt kom (of geen signaal als ik nog 2 meter te gaan heb terwijl ik denk dat ik er al ben) is voor mij echt nodig.

En natuurlijk een trekhaak!! Nu we een vouwwagen hebben is het natuurlijk veel goedkoper als we met mijn auto op vakantie gaan.

Zoals ik al schreef : vanmiddag gaan we hem ophalen bij de dealer. Ik kan niet wachten!!