Griepprik (update)

Vandaag ga ik mijn griepprik halen.

Ik betwijfel of ik ooit ECHT de griep heb gehad, want volgens mij was ik voornamelijk flink verkouden. Maar omdat ik tot de risico-groep behoor (nierpatient) krijg ik ieder jaar de oproep. Er zijn beweringen dat de griepprik niet zou werken. Nu kan ik me voorstellen dat dat zo is als het griepvirus dat je oppikt niet in de cocktail aan virussen zat die in de griepprik verwerkt was. Maar ik geloof wel degelijk dat de griepprik je tegen bepaalde varianten beschermd.

Mijn nefroloog zei een paar jaar geleden dat het belangrijk was dat ik ieder jaar die griepprik zou gaan halen, want ieder jaar is de samenstelling anders. Op den duur krijg je dus afweerstoffen tegen allerlei varianten waardoor je nog minder kans krijg op de griep (ook al zat de variant dat jaar niet in de griepprik).
Maar elders lees ik dat de griepprik maar 6 maanden werkt. Genoeg om de griep-periode door te komen, maar dus niet wat de nefroloog beweerde..

Ach ja.. Ik neem het zekere voor het onzekere en ik meld mij straks gewoon braaf bij de huisarts voor die prik.

[Update – dag erna]
Ik kon gisteren tussen 15:00 en 17:00 die griepprik halen (of een andere dag tussen 8:00 en 10:00) dus ik stond rond 15:30 bij de huisarts. Er stond een rij tot buiten (!!!) vol met bejaarden die mopperden dat het zo druk was. Binnen waren 4 mensen bezig om iedereen van een griepprik te voorzien, dus uiteindelijk duurde het niet eens zo lang : 2 meter van te voren arm vrij maken, 1 meter van te voren brief afgeven en *tsjop* de naald zat al in je arm! Ik heb er ‘s avonds nog wel wat last van gehad (als in : je wrijft over je bovenarm en het voelt als een blauwe plek) maar zelfs dat viel eigenlijk nog wel mee.