Usine, Eindhoven

Gisteren hadden we weer HIO-eetdate. En deze keer in het centrum van Eindhoven : Usine.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik mee ben geweest. Om allerlei redenen, ik had iets van mijn werk of ik had iets van de schietvereniging of er konden zo weinig mensen dat het amper zin had om te gaan. Maar deze keer kon ik dus weer!

Omdat Ingmar thuis werkte hoefden we ook niet heel laat pas te gaan eten dus om 18:30 zaten we al aan tafel. Ik had mezelf beloofd dat ik gewoon iets lekkers mocht uitkiezen en niet teveel op het zout hoefde te letten. Dus het werd een uiensoep (gegratineerd… jum jum!) vooraf. Het hoofdgerecht was wat lastiger.. ik lust niks wat uit de zee komt, dus een groot gedeelte viel al af.. ik had geen zin in frietjes.. dus nog een deel viel af.. en uiteindelijk viel mijn oog op Spaghetti Bolognese. Niet heel speciaal, maar wel lekker!
En toen het geserveerd werd en ik het geproefd had, vond ik het niet eens zo zout smaken, dus volgens mij viel het qua zout mee!

En toen het toetje… Ik ben geen grote ijs-liefhebber en bovendien zit daar veel zout in. Ik vind het niet erg om een keer te veel zout te eten, maar dan moet ik er wel van genieten!
Chocolade is ook niet mijn favoriet dus geen chocoladetaart, maar toen zag ik het : Creme Brulee van witte chocolade! En die was me toch lekker! Stevige pudding met een knapperig en bruin suikerkorstje erop en een grote toef slagroom ernaast. Nom nom .. wat een lekkere afsluiting!