Nier gezocht!

Ik kreeg een mailtje van een collega die vandaag zijn laatste werkdag heeft bij ons bedrijf. Hij heeft een andere baan gevonden.
Maar in dit mailtje stond ook een link naar zijn weblog. Ik wist dat deze collega nier-patient is en ik heb ook wel eens met hem gesproken hierover. Hij doet aan ‘buikspoeling’ waarbij er meerdere keren per dag een vloeistof in zijn buikwand gedaan wordt wat de functie van de nieren overneemt. Na een paar uur zitten de afvalstoffen van zijn bloed in deze vloeistof waarna deze afgevoerd wordt en er weer nieuwe vloeistof de buikwand in gaat.

Deze manier van dialiseren heeft mijn vader ook gedaan voordat hij een nieuwe nier kreeg.

De andere optie gaat via de bloedbaan en heeft als nadeel dat je hiervoor naar een ziekenhuis moet en de schommelingen tussen ‘vervuild’ en ‘schoon’ bloed erg groot zijn. Ook je dieet is bij dialyse via de bloedbaan een stuk strenger.

Mijn vader heeft gelukkig niet lang hoeven wachten op een nieuwe nier. Maar mijn collega wacht inmiddels al 4.5 jaar. Hij is het wachten beu en is een ‘sociaal experiment’ begonnen : Via Twitter probeert hij zoveel mogelijk mensen te bereiken in de hoop dat er iemand bij zit die een nier aan hem wil afstaan.

Nu heb ik geen Twitter, dus daar kan ik niet aan meedoen. Maar ik vind het wel een nobel streven. En dus krijgen jullie de link naar zijn weblog: Weblog van Saber.