Keep them Rolling Militaria Beurs

Gisteren zijn Peter en ik naar een militaria beurs geweest in Gorinchem.

Via Marktplaats was Peter in contact gekomen met een verkoper die Belgische gevechtskleding verkocht en die op de beurs zou staan. In plaats van naar de verkoper te gaan, leek het ons leuk om een keer naar die beurs te gaan en daar de verkoper te ontmoeten.

De rit was gratis (dankzij de lease-auto) en de toegang was 5 euro per persoon. Eenmaal binnen stonden er wel 150 kraampjes met militaria variërend van boeken tot auto-onderdelen en van kleding tot medailles. De bezoekers zelf waren soms helemaal in militaire kleding (of wat daarop moest lijken). Het blijft toch een beetje raar om volwassen mannen en vrouwen te zien alsof ze een verkleedpartijtje hebben. Gelukkig liepen er ook genoeg ‘normale’ mensen rond 🙂

Peter is vooral geïnteresseerd in specifieke kleding met toebehoren (helm en badges) dus de meeste kramen konden we zo voorbij lopen. Er stonden ook best wel wat verkopers met nagemaakte spullen zoals wegwijzer-borden naar plaatsen waar veel gevochten is in WWII. Leuk voor als je een film of iets dergelijks wilt maken uit die tijd, maar voor een verzamelaar van authentieke spullen totaal niet waardevol.

Uiteindelijk vonden we ook de Marktplaats verkoper en hebben daar even een babbeltje gemaakt. Peter kon er ook nog iets voor zijn verzameling vinden dus zijn we niet met lege handen weer naar buiten gegaan.

Was het leuk? Ja.
Wil ik binnenkort weer naar zo’n beurs? Neuh..