De vouwwagen opgehaald

Gisteren hadden Peter en ik een dagje vrij genomen. Tijd dus om onze vouwwagen op te halen!

Peter had verplicht vrij omdat er op zijn werk voorraad geteld moest worden. En dat hoefde alleen door de vast medewerkers gedaan te worden dus moesten alle uitzendkrachten en gedetacheerden vanuit Randstad een dagje vrij nemen.
En omdat ik nog heel veel vrije dagen heb, heb ik er ook maar een dagje vrij van gemaakt.

Eigenlijk stond het ophalen van de vouwwagen voor vandaag gepland, maar het mocht gelukkig een dagje eerder. En dus stonden we gisterochtend om 10 uur bij De Wit in Schijndel. Afrekenen, vouwwagen aankoppelen, verlichting controleren en we waren onderweg!

Omdat de banden die eronder lagen al 16 jaar oud waren zijn we meteen doorgereden naar een bandencentrale in Veldhoven waar we al banden hadden besteld. Daar konden ze meteen de nieuwe banden onder de vouwwagen zetten en dus waren we rond de middag in het bezit van een vouwwagen MET goede banden.

Na de lunch zijn we naar Riethoven gereden waar een grasveldje ligt waar je gratis je vouwwagen of caravan kunt uitstallen voor bijvoorbeeld het drogen van je (voor)tent-doek. Of waar je je vouwwagen een keertje kunt testen! Omdat er geen gebruiksaanwijzing meer aanwezig is was het even puzzelen hoe het buizenframe in elkaar gezet moest worden, maar uiteindelijk heb je daar ook niet zo heel veel mogelijkheden voor. Dus na ongeveer 1,5 uur stond de hele wagen inclusief voortent! Daarna was opruimen een makkie: alles weer losritsen, netjes opvouwen en de buizen en tentdoek weer in de zakken. Deze zakken kunnen onder het bed in een opbergruimte, het tapijt op de deksel kan ook onder het bed. En daarna is het alleen de deksel weer dicht doen terwijl je het tentdoek zorgvuldig naar binnen vouwt. Als je het een keer gedaan hebt is het een peuleschil!

Gelukkig konden we gisteren nog oefenen want het weer is vandaag een stuk slechter!