Een vouwwagen!

Peter en ik hebben het al zeker een jaar over het kopen van een vouwwagen. Vandaag hebben we het gedaan!
Vorig jaar waren we al bij een aantal vouwwagenzaken gaan kijken om te zien welke indeling ons het meeste beviel. Maar omdat we deze zomer zeker niet met de vouwwagen op vakantie zouden gaan (we gingen naar Londen) had het geen zin om er al een te kopen.
Dat is volgend jaar anders, we kunnen het hele jaar gaan als we willen.

Een vouwwagen is net na de zomervakantie het goedkoopst. De meeste mensen die hun vouwwagen willen verkopen doen dat na het seizoen en voordat ze weer een jaar aan stalling moeten betalen. In het voorjaar gaan de prijzen weer omhoog omdat veel kopers dan pas gaan kijken voor een nieuwe wagen.
En dus hield ik de afgelopen weken de sites van verschillende verkopers in de gaten. Afgelopen vrijdag viel mijn oog op een heel interessante vouwwagen: een vast deksel en een prima indeling voor niet zo heel veel geld! En dus zijn Peter en ik diezelfde avond nog gaan kijken.

fotor_147413064026883

Toegegeven, hij is behoorlijk verkleurd in de zon (het donkergrijs is nu licht en het rood is roze) maar voor zijn 15 jaar oud zag hij er nog verbazingwekkend goed uit! Zo te zien hebben de vorige eigenaren er met veel plezier mee gekampeerd (vandaar de verkleuring) en ook met veel zorg behandeld.

Vanochtend zijn we nog een keer terug gegaan. Dit keer met Peters vader omdat hij veel ervaring heeft met kamperen (hij heeft een caravan) en ook – net als Peter – een technische blik kan werpen op de vouwwagen. Ook hij was enthousiast over de wagen en dus was het besluit vlug genomen : We kopen hem!

fb_img_1474130819104

fb_img_1474130825569

De vouwwagen wordt nu nog een keer nagekeken of de keuken en verlichting werkt en ook het onderstel wordt nog een keer goed nagekeken. Over 3 weken halen we hem op. We moeten er dan zelf nog wel nieuwe banden op zetten. Ze zien er nog goed uit maar volgens de code op de banden zijn ze 16 jaar oud en dat is niet echt verantwoord meer om er nog veel kilometers mee te maken.

Eigenlijk willen we er dit jaar dan nog een weekendje (lees: een nachtje slapen) mee weg gaan om te oefenen met opzetten en afbreken en natuurlijk om te testen of we wel alles meenemen voordat we er volgend voorjaar een langer weekend mee op pad willen gaan. We hebben al verschillende ideetjes waar we heen kunnen gaan : Duitsland (Eifel, Mosel, Schwarzwald, Sauerland,..) , Belgie (Ardennen), Luxemburg en noord-Frankrijk (Normandie, Elzas, Lotharingen,..). Maar misschien blijven we de eerste keren nog wel dicht bij huis en gaan we naar de Veluwe of Drenthe. We zien wel! Straks kunnen we ieder moment bedenken dat we het komende weekend lekker weg willen!

Mocht je trouwens nog kampeer spullen op zolder hebben liggen waar je niks mee doet, laat het me even weten. Misschien hebben we het nog wel nodig en kan ik het van je overnemen?