Stencil gemaakt voor nieuwe planner

Het leuke aan het heben van een Silhouette Curio is dat je ook zelf je stencils kunt maken.

Ik ben al een aantal jaren op zoek naar de ideale planner waarin ik mijn afspraken kan schrijven. In mijn telefoon werkt niet want ik moet kunnen bladeren, tekenen, vlug een todo schrijven etc. Mijn telefoon is daar gewoon niet geschikt voor.
Op mijn werk heb ik Outlook met een kalender en voor mijn werk is dat prima. Ik heb mijn laptop 8 uur per dag voor mijn neus.
Maar buiten mijn werk wil ik een planner hebben om ook daar mijn leven gestructureerd te houden.
Het begon een aantal jaar terug met de Erin Condren Life planner. Dat bleek niet mijn ding te zijn, dus ik stapte over naar Filofax. Dat was hem ook niet helemaal, want ik kon maar 2 maanden kwijt terwijl ik langer vooruit of terug wil kunnen kijken. En wat moet je met die losse blaadjes als je ze niet in je planner hebt zitten?
Dus stapte ik over naar Traveler’s Notebook (gebaseerd op de Midori) waarin je je eigen ‘boekjes’ kunt printen zodat je het voordeel van Filofax kunt combineren met het voordeel dat je geen losse blaadjes meer hebt.
Maar dat eigen boekjes printen vond ik ook teveel gedoe dus stapt ik over naar een Moleskine agenda in een zelfgemaakte Travelers Notebook.

Dat was ‘m bijna!! Grote nadeel is dat het een grote agenda is (bijna A5 formaat) terwijl ik die ruimte niet echt nodig heb.

Mijn nieuwe planner voor 2017 wordt de Hobonichi. Een planner op A6 formaat waar een heel jaar in zit. Om te voorkomen dat het veel te dik wordt heb ik besloten om er geen stickers in te plakken maar om ‘terugkerende dingen’ (zoals wanneer het salaris binnenkomt of wanneer ik een blog moet schrijven of wanneer iemand jarig is) te stempelen of via een stencil in mijn agenda te tekenen.

Maar ja.. dan moet je dus wel een stencil hebben. Nu kan je er een kopen (Etsy staat er vol mee), maar dan krijg je iets waarvan je de helft gaat gebruiken en de rest niet.
Met wat plastic vellen en een Silhouette Curio kan je dat net zo goed zelf doen! Dus ben ik op zoek gegaan naar icoontjes die ik wil gaan gebruiken in mijn planner die ik vond op internet. In Silhouette Studio heb ik deze omgezet naar snij-patronen en alles netjes bij elkaar gezet.

En tadaaaaaaaa : mijn eigen stencil met handige icoontjes waarbij de stencil ook nog eens dienst doet als bladwijzer voor ‘vandaag’.
Nu die planner nog…

2 comments on “Stencil gemaakt voor nieuwe planner

  1. Hoi,

    Ik ben op zoek naar zo’n stencil.
    Begrijp ik het goed dat je deze zelf maakt?

    Weet jij of je ook ergens zo’n apparaat kunt huren oid?

    Groet,
    Anne

  2. Ik heb nog nooit gezien dat je een Silhouette Curio ergens kunt huren. Je zou contact kunnen opnemen met ‘Silhouette in Europe’ in Tilburg. Zij hebben volgens mij wel een apparaat die gebruikt wordt tijdens workshops. Maar of zij hem ook laten gebruiken voor een eenmalig project weet ik niet.

    Mocht dat niet lukken dan raad ik je aan toch eens te gaan kijken op Etsy of Aliexpress en dan zoeken op Planner Stencil. Daar staan er echt heel veel en echt niet duur.