Zomervakantie 2016 – de laatste dagen

Mijn laatste vakantiedagen van mijn zomervakantie vlogen voorbij!

Afgelopen vrijdag had ik mijn derde workshop Silhouette Curio in Tilburg. Dit keer was het onderwerp multi-kleuren ontwerpen snijden.
Na een ochtend de theorie gingen we in de middag zelf aan de slag. Het resultaat: een kussensloop met een leuke meerkleurige afbeelding.

FB_IMG_1472585331904

Zaterdag was weer een klusdag: in de ochtend zijn Peter en ik bezig geweest om de oude golfplaten van de schuur en nog wat andere zooi die Peter van zolder had gehaald weg te brengen naar de stort. Er waren twee ritjes nodig om alles weg te krijgen!

Zondag ben ik samen met mijn moeder naar Schiphol gereden om mijn zus op te halen die op vakantie was geweest naar Alaska.
Ze kwam met heel wat verhalen EN mooie foto’s terug!

Maandag moest Peter weer naar zijn werk en Priscilla weer naar school. Ik had nog een dagje vrij en heb dat besteed door gewoon lekker te rommelen in mijn hobby-hoekje hier thuis.

En vandaag moest ik op shunt-controle in het ziekenhuis in Maastricht. Omdat die afspraak pas om 15:00 uur was zijn mijn moeder, zus en ik al vroeg naar Maastricht gegaan om lekker te shoppen.

De uitslag van het onderzoek was trouwens niet erg leuk: De bloedflow in de shunt is met meer dan 25% afgenomen, waarschijnlijk door een vernauwing in een ader in mijn oksel. Dotteren met contrast vloeistof zoals ze dit 1,5 jaar geleden hebben gedaan is geen optie vanwege mijn nieuwe nier. En de andere methode wordt waarschijnlijk niet goedgekeurd omdat ik mijn shunt niet gebruik om te dialyseren. Ik wil mijn shunt het liefst open houden omdat bloed prikken daarmee veel gemakkelijker is. Maar ja.. een operatie voor 4 keer per jaar wat buisjes bloed…. Ik wacht af wat de professor ervan gaat zeggen.

One comment on “Zomervakantie 2016 – de laatste dagen

  1. De professor vind het risico van dotteren niet opwegen tegen het gemak dat ik dan (maar) 4 keer per jaar wat buisjes bloed kan aftappen uit de shunt. Oftewel : mijn shunt gaat uiteindelijk waarschijnlijk dichtzitten waarna ik op de traditionele manier bloed moet laten afnemen.

    Mocht mijn nierfunctie te laag worden waardoor ik weer moet gaan dialyseren, dan zal er een nieuwe shunt gemaakt moeten worden. We gaan er voorlopig maar van uit dat dat nog 20 jaar gaat duren en dat tegen die tijd dialyseren misschien niet eens meer nodig is.

    Overigens moest ik gisteren bloed prikken en dat ging nog prima door de shunt. Dus zolang deze nog open is, is er nog geen probleem.