EK 2016

Het EK is alweer een tijdje aan de gang. Of eigenlijk.. het EK is alweer bijna afgelopen!

Ik heb nog steeds geen enkele hele wedstrijd gezien. Afgelopen vrijdag heb ik wel een poging gedaan om de eerste helft te kijken van de kwartfinale Belgie tegen ehm.. (zoekt op) … Wales! Belgie stond met 1-0 voor toen ik begon met kijken en ik vond het best spannend om te zien of Belgie door zou gaan. Maar toen Wales een tegendoelpunt maakte en het daarna bijna rust was besloot ik dat mijn bed interessanter was dan de TV. De volgende ochtend bleek dat Wales nog twee doelpunten had gemaakt en daarmee door is naar de volgende ronde.

Afgelopen zondag speelde IJsland tegen Frankrijk. Ik had me voorgenomen om naar deze wedstrijd te gaan kijken want Peter en ik hadden aan het begin van het EK besloten dat IJsland van ons mocht gaan winnen.
Maar zondag kwam er een berichtje van Marktplaats tussen dat iemand een interessant bod had gedaan op mijn bank EN stoeltjes. Dat bod kon ik niet laten gaan en de bieder wou het dan meteen diezelfde avond nog komen ophalen. Dus zijn Peter en ik een gedeelte van de avond weg geweest. Eenmaal weer thuis was ik die hele wedstrijd vergeten en de volgende ochtend begreep ik dat IJsland het ook niet gered had.

De voorgaande EK’s en WK’s vond ik het altijd nog wel leuk om een wedstrijd van Oranje te zien (of gedeeltes door alleen maar om te zappen als de rest van de straat denderde van gejuich). Maar nu Oranje niet mee doet is zelfs dat laatste stukje interesse in voetbal-toernooien ook weg..

Ach.. ook goed.. meer tijd voor leukere dingen!