Zelfgemaakte hazelnootpasta (zoutarm) [update]

Afgelopen weekend heb ik een zakje ongebrande hazelnoten gekocht met het doel er zelfgemaakte ‘Nutella’ mee te maken.

Het is volgens mij niet moeilijk, kijk maar eens op dit filmpje :

Het zout wat in het recept staat ga ik niet gebruiken. Nu hoef ik dus alleen nog maar te kijken of ik cacao ga kopen (waarvan ik dus maar een beetje nodig heb, en wat doe ik met de rest?) of een goede reep chocolade zoals in andere recepten staat..

Ik denk dat het de laatste optie wordt.. een reep chocolade komt nog wel op hier in huis maar cacao niet.
Binnenkort zal ik een foto plaatsen van mijn resultaat (de foto hierboven komt van internet).

[Update 1 juli]
Het zijn twee repen melkchocolade geworden (200 gram). Samen met de hazelnoten (250 gram), een plons walnootolie en een flinke stuif poedersuiker heb ik nu ruim een potje vol heerlijke chocoladepasta. Er zitten dus geen conserveermiddelen in, maar dat is niet erg. Zo lang hoef ik dit hemelse spul toch niet te bewaren. Het is namelijk zo op!

Het is geen Nutella, de smaak bevat veel meer hazelnoten. En het is geen gladde pasta, maar het is iets zanderig. Waarschijnlijk heb ik de noten nog niet lang genoeg door de blender gehad.

Ow en het eindresultaat :

FB_IMG_1467383207675