Controle MMC

Gisteren mocht ik voor het eerst sinds mijn transplantatie weer op controle in het MMC.

Deze keer was het nog in Eindhoven, omdat ik anders te lang moest wachten. Maar een volgende keer zal het in Veldhoven zijn. Geweldig! In plaats van een uur rijden nog maar 10 minuutjes in de auto.. Of op de fiets!

Alle bloeduitslagen waren trouwens goed. Kreatinine 132, suikerwaarde goed, kalium goed, fosfaat goed. Mijn bijschildklier is nog steeds te actief, maar daarvoor krijg ik medicijnen. En ik had een lichte verhoging van mijn ontstekingswaarden. Maar die kon ik verklaren!! Toen mijn bloed afgenomen werd was ik namelijk weer eens verkouden en had ik een lichte ontsteking van mijn keel/amandelen.
Dat kon een verklaring zijn… maar dr. Beerenhout had nog een andere mogelijkheid : dit zie je ook veel bij mensen met euhm…. wat overgewicht.

Na de bloeduitslagen kwam de vraag : maar hoe voel je je? Nou ja.. de bloeduitslagen zijn goed, dus ik voel me goed 🙂
Verder nog wat andere vragen : Heb je nog ergens last van gehad? Hoe gaat het op je werk? Hoe gaat het thuis? Heb je nog een kinderwens? (nee joh!! ik ben 41!!) Hoe is je eetlust?
Nou over die eetlust : die is eigenlijk te goed. Ik ben natuurlijk altijd al een lekkere eter geweest en er kruipen toch weer wat kilo’s aan. Sinds mijn laatste dialyse toch 6 kilo (in 14 maanden tijd). En sinds het ontslag uit het ziekenhuis zelfs 10 kilo.

In Maastricht had ik gelijk een wijzend vingertje gehad van mijn nefroloog. Dr. Beerenhout is daar een stuk reëler in. En alleen om het feit dat ik nu niet gedwongen word wil ik nog wel een keer een poging wagen om af te vallen.