Geslaagd!

Whooohooo, Pris is geslaagd voor haar mavo XL eindexamen!

Pfffff, wat was het spannend gistermiddag! Er waren 2 scenario’s:
1. Pris zou gebeld worden tussen 15:00 en 15:30 met de mededeling dat ze niet geslaagd was. Ze zou dan om 17:00 op school moeten komen om te bespreken of er nog mogelijkheden waren voor een herexamen.
2. Pris zou niet gebeld worden. Ze zou dan om 16:00 op school moeten zijn om haar voorlopige puntenlijst op te halen.

Toen het bijna 15:00 uur was begon ik toch wel een beetje zenuwachtig te worden. Eerlijk gezegd dacht ik dat Pris zou zakken omdat ze na ieder eindexamen ontevreden thuis was gekomen en overtuigd was dat ze dat examen had verprutst. En zo goed stond Pris er voor de eindexamens niet voor. Oke, alles was voldoende, maar het waren niet allemaal superhoge cijfers.

15:15 ik had nog steeds niks gehoord.. dat kon twee dingen betekenen: Pris was nog niet gebeld of ze was al gebeld en hing met Peter aan de telefoon zodat ik geen berichtje kreeg.

15:25 nog steeds geen nieuws. Langzaam ging ik mijn spullen inpakken want mijn 8 uur werken zaten erop.. maar ik durfde eigenlijk niet zo goed naar huis.

15:35 in de auto had ik nog steeds niks gehoord. De tijd om te bellen was voorbij, dus ik stuurde Peter een sms’je of hij al wat wist. Maar ook Peter had nog niks gehoord. Zou het dan??

15:50 kreeg ik eindelijk het bericht: Pris was geslaagd!! WHOOHOOO!! Ik kwam thuis in een leeg huis (want Pris was al onderweg naar school) en heb meteen de slingers opgehangen.

16:20 een opgeluchte en blije Pris komt thuis met haar cijferlijst : 3 achten, 2 zevens en 4 zessen. Dat is toch kei goed!! Maar het ging dus om die zessen, daar hadden ook zomaar 2 vijven tussen kunnen zitten en dan had Pris herexamen moeten doen. Maar dat is dus niet gebeurd en dus kunnen we komende zomer met de goede reden op vakantie naar London : omdat Pris geslaagd is!

PrisGeslaagd2