NNN Dag 2016

Afgelopen zaterdag was het NNN 2016 : De neven en nichten dag.

De afgelopen edities (al 15 jaar lang of zo??) was dat altijd op Hemelvaartsdag, maar deze keer voor het eerst op de eerste zaterdag van juni. Dit wordt voortaan onze nieuwe vaste dag omdat Hemelvaartsdag voor velen toch lastig was.

Deze keer werd er verzameld bij neef Marcel en zijn vrouw Irma thuis. Na even gekletst te hebben in de achtertuin met een hapje en een drankje erbij gingen we op weg naar de activiteit van vandaag : Een schietclinic met handboogschieten, luchtbuks schieten en blaaspijp schieten.

Het was een mooie locatie in een bos waar de verschillende onderdelen al klaar lagen. We werden ingedeeld in 3 groepen van 5 personen waarna de competitie kon beginnen!
Eerst handboogschieten. Een doel stond ongeveer 10 meter verderop en iedereen mocht 3 pijlen schieten. Na iedere ronden werden de punten geteld en zo mochten we drie rondes doen. De eerste plaats ging naar groep 1 (waar ik in zat).

13346558_10209708133283263_8102666264552843550_n

Daarna luchtbuks schieten. Nadat we even gewacht hadden tot de regenbui overging mochten we per ronde 3 schoten per persoon afvuren op een doel ongeveer 5 meter van ons vandaan. De kijkers op de buksen waren alleen zo slecht afgesteld dat eigenlijk niemand de doelen fatsoenlijk kon raken. Alleen groep 3.. die hadden het voordeel dat hun kijker zo scheef afgesteld was, dat ze door te richten op het ene doel raak konden schieten op een ander doel. Bovendien zat Peter in die groep en met zijn ervaring erbij was het dus niet raar dat groep 3 de ronden met de luchtbuksen won…

13319787_10209708130003181_790173478000491155_n

Tot slot schieten met een blaaspijp op een doel 10 meter verderop. De eerste keer blies ik net niet hard genoeg en raakte het pijltje net de onderkant van het doel. Dus het volgende ‘schot’ richt ik wat hoger en blaas ik wat harder waardoor het pijltje met een mooie hoge boog over het doel vliegt en daarachter in het net beland. Bij neef Rob (ook in mijn groep) lukt het echter amper om het doel uberhaupt te raken. Aan het einde van de drie rondes is er een spoor van pijltjes in de grond richting het doel.
De andere groepen deden het een stuk beter zodat uiteindelijk groep 2 winnaar is van de blaaspijp ronde.

Erg leuk dus dat ieder groep een onderdeel gewonnen heeft, maar wie is dan de uiteindelijke winnaar? Dat bleek uiteindelijk groep 3 te zijn die maar een paar punten boven groep 2 eindigt.

Tevreden over de leuke middag lopen we weer terug naar onze auto’s waar blijkt dat er twee uur voorbij gevlogen zijn! Time flies when you’re having fun!

Bij Marcel en Irma thuis word de middag afgerond met een lekkere barbeque. Goed georganiseerd allemaal Marcel en Irma! Volgend jaar zijn neef Rob en nicht Yvon aan de beurt.. afwachten wat we dan gaan doen.