Dansvoorstelling : Ratjetoe

Gisteren ben ik samen met Bea, Gail en Loes naar de dansvoorstelling Ratjetoe gegaan in Nijmegen.

In deze voorstelling kwamen volksdansgroep Ralda uit Raalte en uit Nijmegen de groepen Kansemble en de Pierewaaiers allerlei dansen brengen over de hele wereld. Alle groepen hadden een eigen orkest(je) dus er was genoeg te zien en te horen.
We hebben allerlei choreografieen gezien: van Mexico tot Rusland, van Zuid Afrika tot China en van India tot Israel. En natuurlijk mocht de nodige zuid-oost-europese dans niet ontbreken. Een heel gevarieerd programma dus waardoor de middag zo voorbij vloog.
Dat er dan wat mis gaat her en der (hoedjes die afvallen, struikelen over elkaars voeten of niet op tijd stoppen als orkest) maakt duidelijk dat het toch om amateur verenigingen gaat.

Ratjetoe2

Ik had verwacht dat ik er toch best wel moeite mee zou hebben om als toeschouwer te kijken naar de muziek en dans. Ik heb natuurlijk 30 jaar accordeon gespeeld waarvan het grootste gedeelte bij Iduna. Jarenlang heb ik ook op zo’n podium gezeten en muziek gemaakt waarop gedanst werd. Het was een deel van mijn leven en toen dat een paar jaar terug gedwongen stopte vond ik het erg moeilijk om te accepteren. Maar blijkbaar is mijn leven doorgegaan en heb ik die tijd afgesloten. Optreden hoorde bij toen en nu heb ik andere dingen.
En dus kon ik gisteren (af en toe met een glimlach bij muziek die ik ook ooit gespeeld had) toch wel genieten van de voorstelling.

Na de voorstelling zijn Bea, Loes en ik nog even wat gaan eten bij een pannenkoekenhuis. En nu zijn Bea en ik nog steeds niet uitgekletst! Dus binnenkort moeten we nog maar eens wat afspreken 🙂