Het experiment is geslaagd : zelfgemaakte pindakaas.
Ik had al een tijdje geleden een recept uit een blaadje gescheurd waarin stond uitgelegd hoe je zelf pindakaas kunt maken. Het was eigenlijk belachelijk simpel.
En dus heb ik vanavond pindakaas gemaakt: Een zakje ongezouten pindanootjes, een scheutje notenolie (ik heb walnootolie gepakt) en mijn blender was alles wat ik nodig had.
In eerste instantie leek ik alleen maar pindagruis te krijgen, maar nog even door-blenderen en er ontstond een pasta! Ik heb er nog een scheutje olie doorgemixt om het wat smeuïger te krijgen en ongeveer 2 eetlepels honing voor een wat zoetere smaak. In het oorspronkelijke recept stond ook nog een snufje zout, maar dat heb ik niet gedaan.
Na nog een minuutje mixen in de blender was mijn zoutloze pindakaas klaar. En hij is me toch lekker!
Als dit potje leeg is probeer ik een keer cashew-pasta.