Wildlands Adventure Zoo Emmen

Vrijdag ben ik samen met Sandra naar de Wildlands Adventure Zoo geweest in Emmen.

Om 7:00 vertrok ik uit Veldhoven om rond 8:00 bij Sandra te zijn. Dat liep nog even wat vertraging op omdat ik op de snelweg ergens overheen gereden was waarna mijn auto een rammelend en schurend geluid gaf. Gelukkig kon een schadeherstelbedrijf in Uden vlug vinden wat de oorzaak was : ik had blijkbaar een ijzeren staaf in de bodemplaat van mijn auto gekregen die over de grond schuurde.

Nadat ik bij Sandra had ontbeten gingen we onderweg naar Emmen. Na een kopje koffie in Hoogeveen rijden we door naar Emmen. Het is regenachtig en daarom dus helemaal niet druk.

We zijn vaker naar de dierentuin in Emmen gegaan, maar deze was toen grotendeels in het centrum van Emmen. Deze dierentuin is nu volledig verplaats naar de rand van Emmen en is daardoor veel ruimer van opzet. In plaats van vanalles door elkaar hebben ze nu de dierentuin verdeeld in 3 thema’s.

We gaan eerst naar Serenga waar de prairie hondjes, nijlpaarden, wallaby’s, leeuwen, stokstaartjes, zebra’s, gnoe’s, giraffes, bavianen en kamelen zijn. Ook hebben we daar een kort ritje gemaakt met de safari-vrachtwagen.

IMG-20160429-WA0002

Na de lunch gaan we door naar Jungola. Een route door een aantal grote kassen waar vlinders, tropische vogels, maki’s, slingerapen, gibbons en otters zijn. En natuurlijk de olifanten! Vroeger liepen ze alleen buiten, maar in dit nieuwe park kunnen ze zowel buiten als in een van de grote kassen lopen.
In de Jungola kun je met een bootje door de kas varen en de slingerapen en gibbons van een andere kant bekijken.

20160429_132605IMG-20160429-WA0004

Tot slot zijn we naar Nortica gegaan waar we de robben, ijsberen en pinguins hebben bekeken. Daar is ook een 4D show, maar daar zijn we niet ingegaan omdat ik daar altijd heel misselijk van word.

Het was tegen 15:00 uur toen we het hele park hadden bezocht. We besloten weer terug te gaan naar huis om daar nog samen wat te eten voordat ik weer terug ging naar Veldhoven.

We vonden allebei dit park mooier dan het oude park (wat al een mooi park was). We hadden wel het idee dat er minder soorten dieren waren, maar ze zaten wel in een mooiere omgeving. Ook was het door de indeling in thema’s met de bijbehorende aankleding een leuke wandeling als je van diersoort naar diersoort liep.
Alleen jammer dat Emmen zo ver weg ligt…