Dagje Maastricht

Gisteren moest ik weer op controle in Maastricht.

Dat zou dan hopelijk de laatste keer zijn omdat ik de uitslag van mijn 12 maanden biopt ging krijgen.

Ik kwam om 7:30 in Maastricht aan waarna het maar 4 buisjes bloed prikken was. Dus dat was vlug klaar.
Daarna was het even wachten totdat mijn moeder rond 9:00 ook in het ziekenhuis was. Ik had namelijk pas om 14:45 een afspraak bij de nefroloog, dus hadden we genoeg tijd om de stad in te gaan.

Met de bus zijn we naar het centraal station gereden waarna we een route van zo’n 6 kilometer door de binnenstad van Maastricht hebben gewandeld. En natuurlijk ondertussen ook nog wat geshopt hebben 😉 !

Rond 13:00 waren we weer terug bij het station en zijn we weer terug naar het ziekenhuis gereden. Daarna was het dus nog een best lange zit voordat ik uiteindelijk bij de Nefroloog terecht kon.

Uitslag van het biopt was goed. Uitslag van de suikertest was goed. Kreatinine is stabiel (135) met een nierfunctie van 37% en zelfs mijn hoeveelheid zout dat ik per dag eet is nu goed (ik heb niks gewijzigd en toch is het nu ineens goed).
Cholestorol was goed, bloeddruk was goed (met medicatie) en mijn schildklier werkte normaal.
Alleen mijn bijschildklier was iets te enthousiast.. dus daarvoor krijg ik nu extra vitamine D.

Kortom : helemaal perfect! Houden zo en tot volgend jaar 😀
Vanaf nu mag ik dus ieder kwartaal naar Veldhoven in plaats van Maastricht!

De terugweg was nogal moeizaam vanwege flinke files, maar eenmaal Maastricht uit reed het redelijk door. We zijn achter elkaar aan naar de Turfhoeve gereden voor een lekkere pannenkoek waarna mijn moeder en ik weer ieder naar huis zijn gegaan. We hebben vandaag het nuttige met het aangename verenigd 🙂