Innovatos Plaza 2016

Gisteren had ik weer een meeting op het werk. Dit keer was het de Innovatos Plaza 2016.

In de voorgaande jaren heette dit evenement nog Competence Plaza. Het is eigenlijk een avond met allerlei sessies die gegeven worden over allerlei onderwerpen waar Atos nu mee bezig is.

Na het diner werd de avond om 18:30 geopend waarna het eerste blok van sessies om 18:45 begon. Daarna volgde nog 2 blokken van elk 3 kwartier waarna er nog kort nageborreld kon worden en de avond weer ten einde was.

Ik heb zelf eerst thuis wat gegeten (stukken minder zout dan wat er op het werk te eten was) waarna ik om 18:30 terug was voor de opening en daarna nog 2 sessies gevolgd heb.
De ene ging over het CityPulse project (alweer). Ik had gehoopt dat ik daar toch nog wat meer te weten kon komen over de achtergronden van dit project, maar het was eigenlijk ongeveer hetzelfde verhaaltje als wat ik vorige week al gehoord had.
Daarna ben ik gaan luisteren naar een Atos-collega die een Big Data oplossing had gebouwd voor ProRail. Een real-time systeem waarop te zien is welke storingen er op dit moment zijn, hoeveel treinen er op tijd aankomen danwel vertrekken op dit moment en welke routes op dit moment niet beschikbaar zijn. Best leuk om te zien hoe dit grafisch gepresenteerd was en dat ze zelfs de buienradar geïntegreerd hadden (zo kun je zien of het sneeuwfront via zuid/west of west het land binnenkomt zodat je alvast sneeuwploegen die kant op kan sturen).

Na die 2 sessies vond ik het wel genoeg en ben ik nog even langs de stands gewandeld. Bij een stand kon een Virtual Reality spel gespeeld worden en een andere stand had een robot-spaarpot die in verbinding stond met een app-je op je telefoon zodat je meteen kon zien hoeveel er in je spaarpot werd gedaan.

Uiteindelijk was ik iets voor 9 weer thuis en was mijn avond eigenijk al weer voorbij. Vanavond een rustig dagje!