Een nestje!

Zo’n twee maanden nadat we onze zebravinkjes hebben gehaald hebben ze een nestje gemaakt met inmiddels 2 eitjes erin.

In het begin leek het erop dat het stel nog wat aan elkaar moest wennen. Zij was al erg brutaal en hij liet zich een beetje commanderen. Inmiddels gaat dat een heel stuk beter. Hij fluit vrolijk in het rond (zij kan alleen maar ‘miepen’). ‘s Avonds voor het slapen gaan dan zitten ze elkaar wat te kroelen (heel romantisch). En sinds een weekje of twee is hij ook begonnen aan het bouwen van een nestje.
Afgelopen weekend zag ik een paar keer een ‘vluggertje’ en gisteren ontdekte ik een ei in het nestje!
Gisteravond zag Pris dat het twee eieren waren.

Waarschijnlijk komt er vandaag of morgen nog wel een ei (of drie) bij en dan gaan ze ook aan het broeden. Dat broeden duurt een week of 2 tot 3 waarna er hopelijk kleine vinkjes komen. Hopelijk, want we weten natuurlijk niet of de eitjes ook echt bevrucht zijn.

We wachten af!

4 comments on “Een nestje!

  1. De stand staat op dit moment op waarschijnlijk 5 of 6 eitjes en zowel het vrouwtje als het mannetje wisselen sinds een week continu af met broeden. We laten het stel nu met rust en kijken ook niet in het nestkastje (vandaar de onduidelijkheid over het aantal eitjes). Over een week zouden we toch iets moeten gaan horen….

    • De eitjes zijn uitgekomen! We hebben nu een nestkastje vol gepiep. Onze eerste telling gisteravond was 4 schreeuwende mini-vinkjes.