Vernökt!

Vandaag was de eerste dag van de Rhedense fiets-4-daagse.
De weersvoorspelling zag er vanochtend niet heel goed uit. Volgens buienradar zouden er wat buien vallen, maar dat was hooguit 1.5 milimeter. Met een poncho in de fietstas moest een bui geen probleem geven.

Maar er is vandaag geen bui gevallen. Nee… het heeft de hele dag flink geregend!! Ik heb inmiddels buienradar gekeken en blijkbaar ging de fietsroute heen en weer door die ene enorme vlek met regen die over Gelderland trok!

Met soppende schoenen heb ik mijn laatste stempel voor vandaag opgehaald.

Ik had me trouwens ingeschreven voor de 40 kilometer tocht. Zeker omdat ik nog nooit meer dan 30 kilometer gefietst had, leek me 40 kilometer meer dan voldoende. Blijkt zonet dat ik vandaag 45 kilometer heb gefietst!

Op zijn Limburgs noem je zoiets “vernöken“. Of op zijn Nederlands: Iemand in de maling nemen.

Ondanks de regen heb ik me vandaag wel prima vermaakt hoor. Als het niet zo geregend had, was de route prachtig geweest. Door geurige dennenbossen, over de paarse heide, langs oude dorpjes, beekjes en grote landhuizen. Koeien, schapen, paarden en zelfs een roofvogeltuin langs de route.

En ook de organisatie was prima. Er reden motoren en busjes van de organisatie langs de route om pech-gevallen weer op weg te helpen. De route was volledig bewegwijzerd en voordat we begonnen kregen we een tas met wat folders over de omgeving, een flesje water, een bekertje drink-yoghurt en een poncho!

En bijkomend voordeel: het kan morgen alleen maar beter weer worden!