Vier je nier!!

Vier je Nier is de slogan waarmee de Nierstichting getransplanteerden oproept om je nier-verjaardag te vieren en je donor te bedanken.

Nu had ik een anonieme donor, dus ik weet niet wie ik zou moeten bedanken. Maar ik kan op zijn minst de dialyse afdeling van het MMC Veldhoven bedanken voor 1,5 jaar goede zorgen.
Daarom ben ik vanochtend met een tas vol lekkers naar het MMC gegaan om daar te vieren dat ik al een jaar geen dialyse meer bij hen heb gehad. Op 31 maart 2015 heb ik nog 1 keer gedialyseerd in het AzM en dat was het. Verlost van 3 keer per week naar het ziekenhuis. Verlost van de vermoeidheid. Verlost van een leven dat eigenlijk alleen maar in het teken stond van dialyseren.

Voor mijn gevoel zijn de afgelopen 3 jaar voorbij gevlogen en was alles een rare droom. Want 3 jaar terug was ik naar mijn idee gezond (alleen een beetje moe, maar dat kwam gewoon door een slechte conditie, toch?) en inmiddels kan ik eigenlijk weer alles doen wat ik 3 jaar terug ook deed. Wat dat betreft heb ik ontzettend veel geluk gehad dat er heel snel een nier kwam en dat deze nier het dan ook nog eens goed doet!

De komende week moet ik nog twee keer naar Maastricht. Donderdag voor allerlei onderzoeken en vrijdag voor mijn 12-maanden-biopt. Maar daarover later meer!

Photo by Robina Weermeijer on Unsplash