Algemene Ledenvergadering schietvereniging

Gisteravond was de algemene ledenvergadering van onze schietvereniging.

Toen Peter en ik weer naar huis gingen keken we elkaar aan en zeiden “we hebben wel veel op onze nek gehaald he?”

Zo ben ik vanaf vandaag mede-webmaster voor de nieuwe website die gebouwd gaat worden in WordPress. En mag ik de club-kampioenschappen organiseren. Dat klinkt serieuzer dan het is : we gaan een middag fun-schieten. Bijvoorbeeld je naam proberen te schieten op een oud toetsenbord, of pluimpjes schieten op een dartbord. De beste fun-schutter wordt dan club-kampioen.

Peter en ik hebben toegezegd dat we de secretaris gaan ondersteunen met dingetjes die op dinsdag avond op de vereniging moeten gebeuren. Onze secretaris kan namelijk de komende tijd vrij weinig aanwezig zijn, maar zijn taken wel vanuit huis uitvoeren.

En Peter heeft ook nog toegezegd dat hij nieuwe pistoolschutters wil begeleiden in hun eerste maanden lidmaatschap en hij is lid geworden van de ballotage-commissie (en daarmee ook commissie van beroep). Dat is commissie die officieel nieuwe leden zou moeten toelaten. Nu gebeurt dat in onze vereniging eigenlijk altijd door er op dinsdag-avond met z’n allen over te hebben (‘heeft er iemand bezwaar dat lid wordt?’) en dan is iedereen het eigenlijk wel eens. Maar als er twijfels zijn, dan moet de ballotage-commissie dus beslissen.

Uiteindelijk zijn het geen grote dingen, maar op deze manier kun je wel je vereniging levendig houden door zelf actief mee te helpen. Een vereniging met alleen maar ‘consumerende’ leden zal niet lang bestaan.