Kleurenanalyse

Ik ben vanmiddag samen met Sandra naar Attraxion geweest voor een kleurenanalyse.

Daar heb ik de workshop Kleurrijk en Stijlvol gevolgd, gegeven door Silvie van Hoek.
“Hierbij krijg je een kleurenanalyse, waarbij je leert welk kleurtype je bent. Aan de hand van diverse shawls zie je welke kleurtinten je het beste kunt dragen. Aansluitend leer je welke kleding het beste bij jouw figuur en lichaamsbouw past. Als afsluiter krijg je een leuke checklist voor het dragen van sieraden en accessoires.”

Allereerst werden de kleuren van mijn huid, haar en ogen bepaald. Dit ging de computer in waarna er een kleurtype uitrolde. Silvie liet het nog even geheim en ging verder met ‘drapen’. Ik kreeg van de 4 hoofd kleurtypes de bijbehorende kleuren om me heen gedrapeerd. Lente viel vrijwel meteen af. Ik zag er vermoeid en flets uit. Zomer was het ook niet. Winter was aardig maar bij herfst kwam mijn huid tot rust en zag ik er energiek uit. Een herfsttype dus!

WDPhotos_1455384104984

Daarna kreeg ik ook nog wat sjaals om me heen die horen bij het herfsttype en alle kleuren pastten prachtig!

WDPhotos_1455384091990

Vervolgens gingen we verder met het stijl gedeelte. Niet heel verrassend was mijn lichaamsvorm: “gewicht in het midden” oftewel de appel. Daar horen een aantal tips bij die ik op zich al wist. Toch kreeg ik in dit deel nog wat nieuwtjes te horen.

Aan het einde van de workshop werd er een checklist doorgenomen waarmee je kan zien of je te weinig (lees:saai), te veel (lees:kermis) of precies genoeg accessoires draagt. Gelukkig viel ik net in de perfecte schaal 😉

Tot slot kreeg ik een kleurenwaaier mee naar huis die ik voortaan kan gebruiken als ik nieuwe kleren, schoenen of accessoires ga kopen. Samen met het stijladvies moet ik er straks toch perfect uitzien!