Handige App : Medisafe

Als je dagelijks op tijd allerlei medicijnen moet slikken (zoals ik) dan kan dat best lastig zijn. Daarvoor heb ik een app op mijn mobiele telefoon : MediSafe.

MediSafe1

Deze app is mijn virtuele pillendoosje met ingebouwde alarmen zodra ik mijn medicijnen moet innemen. Maar de app kan nog veel meer !
Zo hou ik er ook mijn voorraad pillen in bij en zodra ik minder dan een maand op voorraad heb, dan krijg ik reminders om mijn voorraad bij te vullen.
En ik zou er zelfs mijn bloeddruk, pols, lichaamstemperatuur, gewicht, ingenomen calorieen en dagelijks aantal stappen in kunnen vullen. Of mijn pijn score of glucose of cholestorol waarde (die heb ik allemaal niet nodig).
Er is ook een mogelijkheid om een dagboek bij te houden en er is zelfs een lijstje met artsen die je in de app kunt maken met telefoonnummers en welke afspraken je met deze artsen hebt.
Kortom: eigenlijk kun je je hele medische dossier in 1 app kwijt. Superhandig, maar misschien ook wel eng. Want alles wat je in de app logt, gaat naar de cloud.
Ik hou het dus bij mijn virtuele pillendoosje met alarmen. En omdat ik een Vivosmart bandje om mijn arm heb krijg ik dus niet alleen een hoorbaar alarm van mijn telefoon, maar ook een voelbaar alarm via mijn Vivosmart. Ik vergeet mijn pillen dus zelden!

Als je de app ook wilt hebben: je kunt hem gratis downloaden via Google Play of de App Store.