Mijn 5-jaars dagboek

Dit jaar begin ik aan mijn derde jaar van mijn 5-jaars dagboek.

Het is niet een dagboek waarin je iedere dag je dag beschrijft. In dit dagboek heb je iedere dag een vraag die je in een paar zinnen beantwoord. Sommige vragen zijn niet lastig: hoeveel kost 1 liter melk? Of: hoeveel uur heb je afgelopen nacht geslapen. Of: wat gaf je een glimlach vandaag?

Soms heb je een vraag waar je wat langer over na moet denken: mijn grootste hoop is… Of: hoe oud voel je je? Of: op welke manier heb jij vandaag de wereld veranderd?

Het leuke is dat onder deze vragen 5 jaar lang aan antwoorden komt te staan. Omdat ik nu aan jaar 3 begin staan er al twee antwoorden bij elke vraag en het is nu al leuk om de antwoorden van vorige jaren te bekijken. Vooral op de vraag: Wat wil je jezelf over 1 jaar vertellen? Op het moment dat ik het antwoord hierop in moet vullen duurt het even voordat ik het antwoord weet. Maar als je een jaar later weer bij die vraag uitkomt, is het erg leuk om je antwoord terug te lezen!

Ik heb mijn dagboek zelf geprint en daarna de pagina’s in A5 formaat gesneden. Gaatjes erin en het past perfect in een van mijn A5 Filofaxen.