Terugblik 2015

Op de laatste dag van 2015 wil ik graag terugkijken naar wat er dit jaar allemaal gebeurd is.

Januari
In de eerste week van januari ging ik naar Lelystad om mijn eigen Travelers Notebook te maken. Wat ontzettend leuk om te doen!! In diezelfde maand verkocht ik mijn appartement en werd ik officieel een Veldhovense!
Op medisch gebied werd er veel bloed geprikt voor de weefseltypering van mijn bloed zodat er een geschikte donor nier gevonden kon worden. En aan het einde van de maand moest ik eerder terug naar Maastricht omdat mijn shunt problemen begon te geven vanwege een vernauwing in mijn aders. Een dotterbehandeling lostte dat probleem op.

Februari
Peter vierde zijn verjaardag niet en dus zijn we naar een politiehonden wedstrijd gaan kijken. Verder ging ik deze maand naar de oogarts om na 5 jaar mijn ogen weer eens te laten bekijken. Later die maand hoor ik van mijn nefroloog dat ik nog niet op de transplantatie lijst sta omdat de weefseltyperingen nog niet afgerond zijn. Zodra die gedaan zijn, kom ik op de lijst te staan.

Maart
Groot is dan ook de verrassing als ik halverwege maart een telefoontje krijg: er is een nieuwe nier! Om mijn gedachten een beetje te verzetten ga ik die maand nog een keer naar een workshop Travelers Notebook maken. En na twee weken vol stress krijg ik te horen dat de nier echt geschikt is en word ik opgenomen in Maastricht.

April
Mijn transplantatie gaat niet helemaal vlekkeloos, maar de nier doet het wel. Na 3 weken mag ik weer naar huis en moet ik verder herstellen en vooral nog vaak naar Maastricht voor controles. Gelukkig dalen de afvalstoffen in mijn bloed wat bewijst dat de nier het goed doet.

Mei
Deze maand blijf ik nog thuis om te herstellen en moet ik veel op controles in Maastricht. Uiteindelijk gaat ook de laatste katheter uit mijn lijf.
Omdat Peter en ik alweer 2.5 jaar samen zijn gaan we met z’n drietjes uit eten en vieren dan ook mijn nieuwe nier. Omdat ik geen accordeon meer kan spelen (mijn oude orkestje is uit elkaar gevallen, daar heb ik ook de energie niet meer voor, en hier in de buurt is niks te vinden) besluit ik op zoek te gaan naar een nieuwe hobby : luchtpistool schieten.

Juni
Ik ga weer aan het werk, al is het nog niet veel uur. Met de HIO groep hebben we de jaarlijkse barbeque . Langzaam aan ga ik weer mee doen in het dagelijks leven na de hectiek van April en het herstel in Mei.

Juli
Na 3 maanden wordt er standaard een nierbiopt uitgevoerd in Maastricht: De uitslag is prima. Ook moet ik me voortaan 1 keer per jaar laten controleren bij een dermatoloog. Het rare bultje in mijn nek is niet gevaarlijk, maar ik laat het toch maar weghalen.
Terwijl ik aan het werk ben wordt er deze maand hard gewerkt door Peter en Priscilla om haar slaapkamer opnieuw te schilderen en in te richten.

Augustus
In augustus werk ik weer meer uren en dus is er niet veel tijd om iets anders te gaan doen. Wel gaan we op een zaterdag naar het Fort van Breendonk wat best indrukwekkend was.
Ook komt na 2 jaar (gedeeltelijk) ziek te zijn geweest de uitslag van het UWV: gedeeltelijk arbeidsongeschikt.

September
Ondanks de uitslag van het UWV ga ik in september weer fulltime werken. Vlak voor mijn verjaardag halen Peter en ik mijn verjaardagskado op: een gloednieuw luchtpistool. Eind september is er weer het jaarlijkse muziek/theater festival in Veldhoven: Cult en Tumult. Dit jaar afgesloten door Rowwen Heze.

Oktober
In deze maand houd ik mijn Tupperware Workshop welke erg gezellig was. En verder deze maand een aantal jubilea : 3 jaar samen met Peter en 10 jaar dit weblog!

November
In November ga ik voor het eerst sinds lange tijd weer een keer naar de bioscoop : Spectre met James Bond. Met Ralph ga ik na lange tijd weer een keer op stap naar een ‘museum’ : Corpus. En Peter heeft na lange tijd gelukkig weer een baan.

December
Priscilla wordt 16 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!
Vlak voor de kerstvakantie lever ik mijn Verklaring Omtrent Gedrag in bij de schietvereniging, waarmee ik lid kan gaan worden van de KNSA. Ik word dan ook volwaardig lid van de schietvereniging.
Van mijn moeder krijg ik een kerstkado waar ik erg blij mee ben : een Silhouette Curio. Daarmee ga ik nog meer leuke en mooie kaartjes maken die ik hopelijk kan gaan verkopen in mijn (nog te maken) Etsy winkeltje.

Wat een jaar!! Ik ben benieuwd wat 2016 voor me in petto heeft. Ik wens jullie in ieder geval een hele fijne jaarwisseling!

One comment on “Terugblik 2015

  1. Een bewogen jaar. Ik ben trots op jou dat je je zo doorheen geslagen hebt. Een fijne jaarwisseling samen en laat het nieuwe jaar maar komen.