Mijn muziek top 3 : Herinneringen

Deze maand wil ik wat herinneringen met jullie delen en de muziek die daarbij hoort.

Op 3 heb ik Les Poppys gezet met Non non rien a change. In 1991 ging Iduna met de bus naar Montbeliard in Frankrijk waar we een week optredens hebben verzorgd in een winkelcentrum naar aanleiding van een ‘Hollandse week’. Het was al ver het voorjaar in maar de eerste ochtend werden we wakker en had het gesneeuwd! En alle tulpen die in en rond het winkelcentrum waren neergezet waren van de kou omgeknakt.
Iemand had een cassettebandje meegenomen met daarop alleen maar franse nummers en dat bandje is vrijwel de hele week gedraaid in de bus. En dit nummer is me daarvan altijd bijgebleven:

Op nummer 2 komt Blof met Aan de kust.
Ik weet het jaartal niet meer maar het was nog in de tijd dat we met Origin (of was het al Atos Origin??) ieder jaar een weekendje weg gingen inclusief partners. Er werd dan een groot hotel afgehuurd en in dat weekend werden allerlei activiteiten georganiseerd.
In dat jaar gingen we naar de Zeeuwse Stromen in Zeeland. Op zaterdag avond was er een feest en heb ik mega veel gelachen met de (homo) vriend van een collega van me. Volgens mij was dat de meest leuke avond die ik ooit met mijn werk heb gehad. En natuurlijk werd dit nummer daar veel gedraaid.

Op nummer 1 : Sting met Fields of Gold.
Eind 1993 moesten we vanuit de HTS op stage en ik ging naar de Universiteit Nijmegen om met AutoCad een 3D draadmodel te maken van het polsgewricht. Vlak voor kerst werd het spannend of ik nog thuis kon komen voor de kerstvakantie: het water in de Maas bleef stijgen en op het NOS nieuws kwam het nieuws dat het historische stadje Gennep onder water liep. En daar moest ik met de bus nog doorheen!! Gelukkig mocht ik eerder naar huis en lukte het me om thuis te komen.
Vlak voor mijn stage kreeg ik van Ingmar een cassettebandje met op de ene kant Sting en op de andere kant Tanita Tikaram. En dat bandje heb ik grijs gedraaid op mijn walkman terwijl ik in de bus zat of naar de Universiteit liep.

Nog steeds moet ik aan die tijd denken als ik dit nummer hoor:

Aan welke nummers hebben jullie goede herinneringen?

2 comments on “Mijn muziek top 3 : Herinneringen

  1. Mijn ultieme vakantie / zomerhit: Ti Sento van Matia Bazar. In de auto op vakantie naar Frankrijk met een walkman op om de tijd te doden.

    Niet zo’n fijne herinnering : Karma Chameleon van Culture Club en I Like Chopin van Gazebo. Beide waren op de radio in de nacht dat we een auto-ongeluk hadden op de Duitse snelweg op weg naar huis (en waar Ingrid finaal door heen sliep).

    • Hahaha, ja dat is raar hoor… wakker gemaakt worden en dan erachter komen dat de auto waarin je lag te slapen in de berm staat met 2 klapbanden.