Mijn muziek top 3 : Dialecten

Dit jaar wil ik iedere maand een top 3 laten horen van muziek uit mijn eigen collectie.

Ik probeer zoveel mogelijk de muziekjes op YouTube te vinden (dat scheelt mij een hoop werk met MovieMaker) maar soms zal dat niet lukken.

Deze maand wil ik mijn top 3 van mooiste/leukste nummers laten horen die in het (nederlands) dialect zijn gezongen.
Op 3 zet ik Twarres met Wer Bisto. In het Fries, dus niet echt een dialect, maar voor de meeste nederlanders onverstaanbaar en dus mag hij van mij in het lijstje Dialecten.

Op 2 Gerard van Maasakkers met Liedje van Niks. Ik heb hier al eens eerder over geschreven. Ik vind het gewoon een leuk nummer. Eerst de stress en ruzie voor het op vakantie gaan waarna iedereen tot rust komt als ze er eenmaal zijn. En natuurlijk in het Brabants dialect.

En op nummer 1 – hoe kan het anders – Rowwen Heze met Lied vur Limburg. Rowwen Heze is een limburgse band uit het dorp America. En dat grenst aan mijn vaders (en de 15 generaties ervoor) geboortegrond. Hoe verder het nummer vordert komt er steeds meer fanfare muziek bij en groeit de kippenvel op mijn rug en armen. Dit nummer kan ik wel 10 keer achter elkaar luisteren en dan verveelt hij nog steeds niet.
Terecht op nummer 1 wat mij betreft!

Welke nummers (in het dialect gezongen) zouden jullie kiezen?

One comment on “Mijn muziek top 3 : Dialecten

  1. Carnaval is niet aan mij besteed, maar sommige liedjes kan ik wel waarderen. Zoals Zutjes Aan of As de Sterre dao baove Straole. En dan het liefst de versie met de Joekskapel.

    En toen ik Hoogeveen woonde, hoorde ik voor het eerst van Ede Staal, troubadoer uit het Noorden. Luister maar eens naar de nostalgische liedjes Mijn Toentje (mijn tuintje) en Vrouger (vroeger).