Keuken: Dag 3

En het werd 9 uur.. en het werd 10 uur.. en nog steeds geen bouwvakkers..
Tegen 11 uur werd ik gebeld door de verkoper: hij had goed en slecht nieuws.

Het goede nieuws was dat hij de weekplanning eindelijk rond had. Vanmiddag om 1 uur zou er iemand komen. Die zou de tegels wegkappen en een begin maken met het leidingwerk. Dan kwam morgen de rest van het leidingwerk en werd een begin gemaakt met het plaatsen van de keuken. Dit werd vrijdag afgemaakt waarna de tegels geplaatst konden worden.

OK… en het slechte nieuws dan?

Hij was vergeten mijn kraan te bestellen. En Pelgrim was langs geweest en was vergeten om mijn vaatwasser, kookplaat en afzuigkap mee te leveren. Maar dat kwam allemaal goed.. aan het einde van de dag was alsnog alles binnen!

Juist ja.

Uiteindelijk was het half 2 toen er een oudere bouwvakker op de stoep stond. Die is begonnen met het wegkappen van de tegels (2.5 uur) en hij is nu bezig met het verleggen van de gasleiding. Of eigenlijk.. hij probeert de muur in te komen waar de gasleiding doorheen moet. Hij boort met een indrukwekkend apparaat en kapt daarna weer met beitel en hamer. En tussendoor mompelt hij constant “sjeezusmina”, “nounou” en “poehee”.

Tja.. ik wist dat de muur hard was! Dat had ik 4 jaar geleden ook al gemerkt toen er mannetjes de badkamer hebben aangelegd.

Ik heb dus geen idee of de planning nog klopt en of ik vrijdag een keuken heb. Want volgens de verkoper was het wegkappen van de tegels een uurtje werk….