Per 1-1-2016 lid van de KNSA

Gisteren heb ik op de schietvereniging mijn Verklaring Omtrend Gedrag ingeleverd.

Dat betekent dat ik per 1 januari lid word van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie) en daarmee ook volwaardig lid van de schietvereniging waar ik het afgelopen half jaar al ben gaan schieten.
Een KNSA lidmaatschap opent trouwens nog meer mogelijkheden: ik mag straks ook bij andere verenigingen gaan schieten en ik mag ook (proef)schieten met een vuurwapen. Niet dat ik daar behoefte aan heb, maar het KAN!

Voorlopig vind ik het luchtschieten namelijk nog steeds erg leuk. Hoe harder je probeert om goed te schieten hoe slechter het gaat, dus je moet je hele hoofd leegmaken. En dat maakt het heel ontspannend om te doen.
En omdat Peter en ik een eigen competitie hebben gemaakt (5 kaartjes met 5 schoten schieten en die punten optellen) hebben we toch een competitief element toegevoegd zonder dat daar veel druk op zit.

Het afgelopen half jaar zie ik al wel wat verbetering, maar er gaan toch nog steeds schoten ver buiten het zwarte gedeelte het kaartje in.. Schoten die ik dus gewoon niet had mogen afvuren omdat ik ook wel kon zien dat die niet goed zouden gaan. Maarja.. als je eenmaal met je vinger op de trekker zit is het wel heeeeeel verleidelijk om toch te schieten. Ook heb ik nog steeds dat mijn wijsvinger soms te lomp beweegt waardoor ik al geschoten heb voordat ik fatsoenlijk gericht heb. En dan heb je zomaar een 2 te pakken (van de 10, 6 of hoger is in het zwart).
Maar ik zie wel dat de schoten die voor mijn gevoel wel goed gaat steeds minder verspreid over het kaartje zitten. Het gaat dus al beter, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering.
Ach… zolang ik de hoogste score heb van onze interne competitie doe ik het niet slecht!