Keuken: Dag 4

Gisteravond zag ik het even niet meer zitten. Een enorme berg met tegels en een flink gat in de muur (waar de bouwvakker begonnen was met uitkappen van de gasleiding) met een gelaste gaskraan erop.Dat kon toch niet goedkomen!

Na een nachtje slapen kon ik het gelukkig weer wat relativeren. Om iets moois te maken moet je nu eenmaal eerst een flinke berg rommel maken. Die leidingen zouden vandaag allemaal afkomen en dan zou ik morgen een keuken krijgen.

Om half 9 was de bouwvakker van gisteren weer terug. Nu met flink wat meer materialen bij zich. En hij ging meteen weer aan de gang met kappen en boren. Hij begon met het opzoeken van de waterleidingen. En toen deze verplaatst waren was de gasleiding weer aan de buurt.

Mijn hele flat zal ‘meegenoten’ hebben met het kabaal om een groot gat in de muur te kappen zodat zijn schroefdraadmaakapparaat om de gasleiding heen kon. En wonder boven wonder (“doar mudde geluk bij hebbe meidje”) lukte het om een nette gasleiding te maken met nieuwe gaskraan.

Inmiddels was het al half 2. Dus toen de loodgieter (want dat bleek hij te zijn) weg was heb ik de verkoper gebeld of ik vandaag nog een electricien kon verwachten. Antwoord: je mag kiezen. Of je krijgt hem vanmiddag en dan komen we morgen rond 11:00 uur omdat we samen de keuken nog moeten inladen. Of we laden vanmiddag samen de keuken in en komen morgenvroeg samen om 8:00 uur.

Ik heb dus maar voor de laatste optie gekozen. Mijn oren hebben weer genoeg herrie gehad voor vandaag en de rest van de flat zal daar ook wel blij mee zijn.

Owja.. en die berg met tegels? Die ligt er nog steeds!