Dagje Maastricht

Donderdag was het weer zover: op controle naar Maastricht.

Na het bloedprikken moest ik eerst naar de dietiste omdat de nefroloog de vorige keer zag dat ik teveel zout zou gebruiken. Iets wat ik zelf niet snap, want ik eet naar mijn idee toch echt wel bewust zoutarm.
Gelukkig kon ook de dietiste niet achterhalen waar dat verborgen zout in zit, dus voorlopig is het denk ik nog maar even goed op alle verpakkingen kijken of ik niet toch ergens een zoutpotje eet.

Daarna had ik een afspraak bij de nefroloog. Mijn nierfunctie was prima: kreatinine was 132. Alleen het zout bleef hoog. Omdat ook de dietiste niet direct een oorzaak kon geven kon de nefroloog ook niet mopperen.
Daarna mijn gewicht. De nefroloog had graag gezien dat ik sinds de vorige afspraak 1 kilo was afgevallen. Dat bleek maar 1 ons te zijn. Ook daar had ik het die ochtend al met de dietiste over gehad. Ik eet nu gemiddeld 1800 kcal per dag en volgens de dietiste zou dat ook mijn dagelijkse behoefte zijn. Daarom val ik niet af. Nieuwe doel wordt dus om met mijn kcal omlaag te gaan naar ongeveer 1600 kcal en daarbij vooral te gaan werken aan conditie verbetering en spieropbouw.

En omdat ik pas over 2 maanden weer bij de nefroloog moet zijn ga ik proberen om dan in ieder geval een kilo lichter te zijn.