Paar daagjes vrij

Ik heb al weekend!

Ik krijg per jaar 30 vrije dagen, 20 daarvan moet ik binnen anderhalf jaar op maken omdat ze daarna vervallen. Maar omdat ik dit jaar in april 3 weken in het ziekenhuis lag en daarna tot en met mei thuis ben geweest had ik deze zomer niet zoveel behoefte aan vakantie. Ik had tenslotte al 2 maanden niet gewerkt. Bovendien begon ik in juni met 3 uurtjes werken per dag, dus dan hou je nog zoveel dag over dat ook dat als vakantie voelde.
Kortom, ik had dit jaar nog geen 5 vrije dagen opgenomen. Dus ik moest er nog veel opmaken voor 1 juli 2016. En daar ben ik nu maar mee begonnen.
Vandaag en vrijdag ben ik vrij en donderdag schrijf ik ‘ziek’. Ik moet morgen namelijk weer naar Maastricht voor onderzoeken en omdat de afspraken (bloed prikken, dietiste en nefroloog plus nog naar de apotheek) nu verder uit elkaar liggen verwacht ik niet voor 1 uur weer thuis te zijn. Het heeft niet veel zin om daarna nog naar mijn werk te gaan dus daarom de hele dag ziek.

Ook op vrije dagen moet ik medicijnen nemen om 7:00 en 8:00. Dus ik ben om 8 uur maar opgestaan, heb een boterhammetje gepakt en ben aan de slag gegaan : er stond nog een mand wasgoed te wachten, mijn 5-year-journal moest bijgewerkt, financien van november verwerkt en natuurlijk wil ik even mijn online spelletje spelen.
Vanmiddag ga ik verder met mijn kerstkaartjes maken want daar moet ik er nog een heleboel van maken en het wordt nu ECHT tijd.

Morgen ga ik dus naar Maastricht en zal ik ‘s middags niet veel doen (te moe). En vrijdag slaap ik weer wat uit (tot 8:00) en ga ik vast de voorbereidingen doen voor Pris haar verjaardagsfeest.

Overigens schieten deze 2 dagen natuurlijk niet heel erg op als je nog ruim 3 weken vakantie op moet maken. Maar de twee laatste weken van dit jaar neem ik ook vrij (8 dagen) waarna ik nog 46 uur (5 dagen en 6 uur) moet opmaken volgend voorjaar. En dat gaat denk ik wel lukken. De uren die in 2019 vervallen neem ik wel op als ik er echt een doel voor heb.