Verjaardagskaart

Vorige week heb ik een verjaardagskaartje gemaakt.

Stap 1:

30-10-15 - 1

Ik heb een witte dubbele kaart gepakt (een dubbelgevouwen A5) en met wat washi tape een stencil op vast gezet. Daarna heb ik met een blending tool en Distress Inkt het patroon op de kaart gemaakt. Even laten drogen, voorzichtig de stencil van de kaart afhalen en stap 1 is klaar!

Stap 2:

30-10-15 - 2

Ik heb twee bloemen en wat blaadjes op een andere witte kaart gestempeld. Altenew heeft stempelsets waarbij je meerdere keren over hetzelfde heen moet stempelen met telkens een andere stempel en kleur. Daardoor krijg je bloemen die veel echter lijken dan een stempel met 1 kleur. De laatste stempel van de set heb ik met kleurloze inkt gestempeld en daarna zilvere embossing poeder eroverheen gestrooid. Dit heb ik met een hittepistool gesmolten. Het resultaat zijn bloemen met een subtiel zilvere randje aan de blaadjes.

Stap 3:

30-10-15 - 4

Ik heb de bloemen en blaadjes uitgeknipt. Je zou ook de die kunnen gebruiken die bij de stempelset hoort. Dat vond ik teveel moeite, dus gewoon met een schaartje.

Stap 4:

30-10-15 - 5

Tot slot heb ik de bloemen en blaadjes op mijn kaart geplakt met 3D foamblokjes en met een stempel en zwarte inkt een tekst op de kaart gestempeld.

Benodigdheden:
– 2 witte A5 kaarten
– Stencil (o.a. te koop bij Action)
– Distress Inkt (kleur Fired Brick)
– Blending tool (de mijne is van Tim Holtz)
Altenew Vintage Flowers stempelset.
– Altenew inkt (Red Cosmos en Green Fields)
– Acryl block (om de stempels op te ‘plakken’ zodat je kunt stempelen)
– Clear embossing inkt
– Embossing poeder (zilver)
– Hittepistool
– 3D Schaartje
– 3D foamblokjes
– Happy Birthday stempel (Xenos)
– Zwarte inkt

One comment on “Verjaardagskaart