24 Uurs bloeddrukmeting

Vanochtend was ik voor een bliksembezoekje in Maastricht.

Eerst bloed prikken (10 buisjes), daarna even langs de apotheek voor wat herhalingen op te halen en daarna naar de verpleegafdeling om een bloeddrukmeter op te halen. Vanaf 8:30 vanochtend piept dat apparaat ieder kwartier dat hij mijn bloeddruk gaat meten, pompt de band om mijn arm op, loopt de band langzaam meer leeg en piept het apparaatje weer. Hoeveel mijn bloeddruk dan is weet ik niet, dus ik ben reuze benieuwd wat de uitslag is van deze testen.
Ook vannacht gaan de metingen door, maar ik had van de verpleegkundige begrepen dat het dan niet ieder kwartier zal zijn. Hopelijk heb ik dan toch nog een goed nachtje slaap. Morgenvroeg ga ik nog een paar uur werken waarna ik weer naar Maastricht ga : de meter terugbrengen naar de verpleegafdeling waar hij uitgelezen wordt. Daarna ga ik met die uitslagen naar de nefroloog voor mijn maandelijkse controle. En omdat ze vandaag ook al mijn bloed hebben geprikt, heb ik morgen aan het einde van die afspraak al mijn waardes al binnen!

2 comments on “24 Uurs bloeddrukmeting

  1. Inmiddels draag ik de band nu 24 uur en ik zal blij zijn als ik alles weer in kan leveren! Ik had een belabberde nacht omdat je niet kunt liggen zoals je wil en ik ieder uur wakker werd door een meting. Bovendien is mijn arm inmiddels behoorlijk geirriteerd omdat de randjes van de band in mijn elleboog snijden. En 24 uur lang een plastic band strak om je arm is ook niet zo’n fijn gevoel : volgens mij is de band inmiddels aan mijn arm vastgeplakt.

  2. Met een gemiddelde bloeddruk van 128/78 overdag en 118/70 ‘s nachts was de arts erg tevreden. Er hoeft dus niks aan mijn bloeddruk medicatie te veranderen.