Medisch dagje

Gisteren was een medisch dagje : ‘s ochtends eerst naar Maastricht voor controle en ‘s middags naar de tandarts.

Maastricht begon met het gewone liedje : 7:30 aanwezig, bloedbuisjes ophalen en laten prikken op de dialyse afdeling en daarna de volle buisjes weer terugbrengen naar de prikpost.
Daarna is het wachten bij de Poli Interne Geneeskunde op de afspraak met de nefroloog. Mijn afspraak was gepland om 9:20 dus toen ik om 9:35 nog steeds zat te wachten ben ik even gaan vragen aan de bali of er iets aan de hand was. Nee hoor, de afspraak van 9:00 zat nog binnen. Dus nog maar even gewacht en om 9:45 mocht ik eindelijk naar binnen. Ik heb een nieuwe nefroloog gekregen omdat mijn vorige nefroloog nog in opleiding is en naar zijn volgende ‘stage’plaats ging. Voortaan heb ik dus dokter Christiaans.
En omdat ik voor hem een nieuwe patient was moest eerst mijn volledige dossier wat in de computer stond nagekeken worden. Kloppen mijn allergieen nog? Klopt de voorgeschiedenis? Daarna moesten de algemene controles nog doorgesproken worden en had ik nog wat andere vragen.
Eigenlijk had de nefroloog ook nog over mijn gewicht willen beginnen, maar aangezien deze afspraak ook alweer 45 minuten duurde verschoof hij dat gesprek naar de volgende afspraak. Die is over 4 weken, maar hij wil dat ik de dag voor zijn afspraak ook naar Maastricht kom om alvast mijn bloed te laten prikken en een bloeddrukmeter op te halen waarmee ik de komende 24 uur mijn bloeddruk kon meten.

Het was dus rond 10:30 dat ik weer uit de spreekkamer kwam waarna ik nog wat medicijnen heb opgehaald bij de apotheek en alvast de bloeddruk meter heb gereserveerd voor over 4 weken (min 1 dag).

Iets over 12 uur was ik weer thuis waar ik even heb kunnen relaxen voordat ik om 15:30 bij de tandarts moest zijn. Ik had er maandag pas voor gebeld maar er was blijkbaar een patient uitgevallen waardoor ik al zo snel terecht kon.
Dit was de tweede keer dat ik bij deze tandarts kom en ik moet zeggen: ik ben erg tevreden. Deze tandarts zeurt niet (maar geeft wel aandachtspunten waar ik op moet letten) zodat ik in ieder geval niet chagrijnig weer het pand uitloop.
En ik ben dus weer even 6 maanden verlost van de tandarts.