Koorts

Ik was al een paar dagen aan het hoesten en snotteren en uiteindelijk kwam waar ik bang voor was: koorts.

Koorts betekent dat ik het ziekenhuis in Maastricht moet bellen om te vragen wat ik moet doen. Dat had ik dus gedaan en de assistente vertelde me dat ik teruggebeld zou worden door mijn arts. Toen dat niet gebeurde belde ik rond 2 uur ‘s middags nog een keer. De assistente belde even met de arts en hij vertelde: dan moet je je melden bij de Eerste Hulp ….. van Maastricht dus! Omdat ik dat echt niet handig vond, belde de assistente nog een keer met de arts : OK, als het te lastig was mocht ik ook naar de eerste hulp van het MMC in Veldhoven. En dat hebben we dus gedaan.

Vrij vlot mocht ik naar een onderzoekskamer waar mijn temperatuur opgemeten werd: net iets onder de 38 graden. Ook werden er wat buisjes bloed afgetapt en kreeg ik wat vragen van de arts assistente. Daarna werd er nog een long foto gemaakt en werd het wachten op de bloed uitslagen.

Na ongeveer een uur kwam de arts assistente weer terug samen met een andere arts. Ze gingen samen lichamelijk onderzoek doen. Alles was in orde alleen had ik witte stipjes op mijn amandelen (amandel-ontsteking) en een rode keel (keel-ontsteking). Na overleg met een arts Interne Ziekte en in combinatie met mijn bloeduitslagen werd er besloten dat ik weer naar huis mocht zonder anti-biotica. Mijn amandel/keelontsteking werd waarschijnlijk veroorzaakt door een virus dus dan zou anti-biotica toch niet werken. Bovendien waren de ontstekingswaarden in mijn bloed minimaal, dus mijn nier zou er waarschijnlijk niet zoveel van merken.

Mijn kreatinine hadden ze ook onderzocht : 114!!!! waaaah!!! ik moet vaker koorts krijgen!