Uit het fotoalbum: 1994

De Nijmeegse Vierdaagse

Vroeg in het jaar van 1994 besluiten Hilde en ik om te gaan trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens die vierdaagse moeten we 4 dagen lang 40 kilometer gaan lopen, dus we maken een heel trainingsschema waarbij we vrijwel ieder weekend een dag samen gaan wandelen. Beginnend bij 3 kilometer en oplopend naar 45 kilometer en daarna nog wat tweedaagse trainingen van 40 kilometer per dag.
En wat hadden we veel te kletsen! De meest onzinnige dingen hebben we toen verzonnen : Leer lopen in 10 stappen. Of : Hoe snel is een slak? Heeeeeeel snel, want er is eigenlijk maar 1 slak op de wereld die de hele wereld rond rent om telkens op een iets andere plaats even langzaam te lopen zodat je hem ziet.

Op een gegeven moment gingen we ook de Zevenheuvelenweg oefenen. De eerste keer dat we bovenaan de hoogste heuvel van deze weg stonden keken we elkaar aan: OH GOD! Bovenop die heuvel naar beneden kijkend leek het wel een eindeloos lange weg. Sindsdien heet dit punt voor mij dan ook “De Oh God”.

Tijdens de vierdaagse zelf was het behoorlijk heet. Toch hebben we de 4 dagen volgehouden al was dat niet helemaal zonder probleempjes. Ik had 14 blaren op mijn linkervoet (op de tweede dag gekregen, ingetaped en na de vierde dag de inmiddels bloedblaren behandeld) en Hilde kwam met uitdrogingsverschijnselen de finish over.
Maar we hebben dus toch wel mooi een koninklijke onderscheiding!

Sindsdien kriebelt het ieder jaar als de vierdaagse weer begint om ooit nog eens mee te lopen. Alleen dat trainen… dat duurt zo lang!

2 comments on “Uit het fotoalbum: 1994