Uit het fotoalbum: 1990

Mijn allereerste buitenlandse reis met Iduna.

In het voorjaar van 1990 ging Iduna sinds lange tijd weer eens naar een buitenlands festival: het Marmara Festival in Istanbul. En omdat ik het jaar ervoor bij het orkest was gekomen mocht ik toch mee! Als danseres was het me waarschijnlijk nog niet gelukt omdat Iduna in die tijd voldoende danseressen had in de demonstratiegroep.

Naar Turkije dus! Voor het eerst met het vliegtuig wat natuurlijk ook al best spannend was. En omdat ik op dat moment nog maar 15 jaar oud was mocht mijn vader mee. Hij was al jaren erelid van Iduna dus het was niet raar dat hij ook mee ging.
In de week dat we daar waren hebben we 5 avonden opgetreden in de (een?) schouwburg van Istanbul. En een van deze avonden is zelfs live opgenomen geweest voor de turkse TV!
1990-Istanbul 5
Overdag mochten we de toeristische dingen van Istanbul bekijken, maar dat moest dan wel in nederlandse klederdracht. Eigenlijk gewoon ‘reclame’ lopen voor de voorstellingen ‘s avonds dus.

Het orkest heeft altijd de terschellingse klederdracht gedragen op buitenlandse reizen. Een best fijne dracht omdat er geen zware wollen stof in was gebruikt. Het enige wat minder was, was het ‘nonnenkapje’. Veel mensen dachten dat wij nonnen waren, maar dit hoofddeksel hoort dus gewoon bij de terschellingse dracht!

1990-Istanbul