De uitslag van het UWV

Afgelopen week viel er een brief van het UWV door de brievenbus.

Een week ervoor had ik telefonisch gesproken met de arbeidsdeskundige van het UWV. Op basis van mijn verklaring dat ik op dat moment 7 uur per dag in mijn eigen werk aan het werk was besloot hij dat ik geen uitkering kon krijgen uit de WIA.

De officiele beslissing kwam dus deze week per brief :
Het UWV besloot dat mijn werkgever voldoende had gedaan aan mijn reintegratie omdat ik meer dan 65% werk. Dat is op zich een rare redenatie. Omdat ik nu zoveel werk dat ik geen recht meer heb op een uitkering van het UWV heeft mijn werkgever voldoende gedaan? Andersom denkend : als ik minder dan 65% had kunnen werken om medische redenen, dan zou mijn werkgever niet voldoende aan de re-integratie hebben gedaan??? Erg raar.. maar mijn werkgever was in ieder geval blij met deze beslissing want het scheelt mijn werkgever namelijk een boete.

Omdat ik ten tijde van het gesprek met de arbeidsdeskundige 35 uur per week werkte van de 40 uur die ik volgens contract zou moeten werken heeft het UWV besloten dat ik 12% arbeidsongeschikt ben verklaard. Ook dat is raar.. Ik heb namelijk aangegeven te verwachten aan het einde van de 2 jaar ziekte weer 100% aan het werk te zijn, echter moet ik 17 keer per jaar naar Maastricht. Dat Maastricht verzuim zou ik dus als arbeidsongeschiktpercentage verwachten.

Omdat 12% onder de grens van 35% ligt heb ik geen recht op uitkering uit de WIA. Mocht ik dus echt maar 35 uur kunnen werken, dan zou ik binnenkort ook nog maar voor 35 uur betaald krijgen (nu krijg ik de uren die ik werk 100% betaald en de uren die ik ziek ben 70%). Dat zou een behoorlijke achteruitgang zijn in mijn salaris.

Hoe dan ook.. de beslissing ligt op tafel. Ik heb een stempel “gedeeltelijk ongeschikt” zodat ik bij uitval de komende 5 jaar makkelijker bij het UWV kan aankloppen. En ik werk weer 100% zodat mijn salaris weer op volle sterkte is.