Handige App: Geef je lichaam water

Het ziekenhuis heeft mij geadviseerd om dagelijks minimaal 2 liter vocht te drinken.

Dat hoeft dus niet alleen water te zijn, alles telt mee : sap, koffie, thee, frisdrank, een sinaasappel, soep, pudding. Eigenlijk alles wat vloeibaar is. In het begin schreef ik op een briefje de hoeveelheden op die ik dronk. En aan het einde van de dag moest ik dit dan optellen (en noteren in een ander schriftje).

Een paar maanden geleden vond ik een handige app voor mijn telefoon die dat voor mij doet : Geef je lichaam water. Je kunt zelf aangeven hoeveel er in de verschillende bekers zit (zo heb ik bijvoorbeeld een beker voor de koffie-automaat op het werk en een glas voor mijn frisdrank thuis).

GeefJeLichaamWater3

Iedere keer dat je iets drinkt, dan tik je dat aan in de app. De app telt het voor je op en zo zie je makkelijk of je je doel bereikt hebt of dat je nog achter loopt.

GeefJeLichaamWater2

Ook handig : je kunt zelf reminders instellen zodat je een seintje krijgt dat je weer wat moet drinken. Ik heb hem op 2 uur gezet: zodra je iets drinkt wordt de reminder 2 uur vooruit geschoven. Omdat ik het een heel irritant geluid vind, zorg ik er wel voor dat ik binnen 2 uur opnieuw iets drink!

Verder kun je ook je gewicht erin zetten, maar dat doe ik niet. Ook laat ik de app niet zelf uitrekenen hoeveel ik zou moeten drinken (op basis van mijn gewicht). Ik vind het al lastig genoeg om 2 liter te drinken, laat staan dat ik naar 2.5 liter zou moeten gaan!

De app is gratis, maar dan zie je wel reclame onderin je scherm en als je je doel bereikt hebt (raar.. ik had juist een leuk geluidje of vuurwerk verwacht). Dit kun je uitzetten door in de app aan te geven dat je geen reclames meer wilt zien (en €4,99 betalen).