Bijna fulltime!

Ik werk nog 2 dagen 7 uur per dag en dan ga ik weer naar fulltime!

Na bijna 2 jaar parttime of niet te hebben gewerkt is dat best wel even wennen. Gelukkig heb ik nu een leuke opdracht dus hoef ik me niet te vervelen.
Mijn 2 jaar termijn zit er officieel op 5 september op. Het is dus even de vraag wat mijn werkgever en ik gaan doen.

We kunnen afspreken dat ik volledig beter word gemeld. Maar dan stopt dus ook de procedure voor de WIA aanvraag inclusief keuring door de keuringsarts (die ik wel al gehad heb) en door de arbeidsdeskundige (die moet ik nog krijgen). Als ik dan 4 weken fulltime blijf werken en ik zou dan weer uitvallen, dan gaat er een nieuwe periode van 2 jaar in waarbij mijn salaris doorbetaald moet gaat worden. Het eerste half jaar 100%, het tweede half jaar 90% en het tweede jaar 70%.

We kunnen ook afspreken dat we het UWV-process gewoon door laten lopen zodat er in ieder geval een uitspraak komt vanuit het UWV over eventuele gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Bestempeld worden als (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt biedt mij namelijk voordelen en levert voor mijn werkgever geen nadelen.

Het blijft allemaal een moeilijke materie, die WIA en alle regeltjes eromheen. Volgende week ga ik met mijn manager en health case manager praten. Eens kijken wat we besluiten.