Nutella brood

Ongeveer een maand geleden zag ik ergens een filmpje over hoe je zelf een Nutella brood kan maken.

Het zag er niet heel moeilijk uit, dus afgelopen week heb ik het zelf uitgeprobeerd. Ik had nog broodmix voor bruin brood met pitjes, dus dat heb ik in de broodbakmachine gedaan samen met water, boter, gist en wat zout. Programma 12 (gerezen deeg) en 1.5 uur later had ik een plakkerige klont deeg.
Dit heb ik in 4 ongeveer gelijke delen verdeeld en met mijn (nieuwe, van Tupperware) deegroller uitgerold naar ongeveer ronde plakken. Peter mocht na iedere plak steeds het deeg besmeren met de hazelnootpasta die wij in de kast hadden. Geen Nutella dus, maar gewoon het AH huismerk.
Na de laatste plak kon alles op een pizza-bakplaat en heb ik het snij- en draaiwerk gedaan waarna het geheel de oven in mocht.

Een ravage op de keukentafel achterlatend… in het filmpje zag het allemaal veel schoner uit!

Twintig minuutjes later rook de woonkamer heerlijk naar chocola en brood en was mijn versie van het Nutella brood klaar. Het resultaat oogt niet zo perfect als in het filmpje en niet iedereen hier in huis was enthousiast over de bruin brood mix die ik gebruikt had. Ach… meer voor mij denk ik dan!

Ga ik het nog een keer maken? Ik denk het niet. Uiteindelijk is het een tijdrovende variant van een boterham met chocopasta. Met bladerdeeg of iets dergelijk zou je het misschien wel als gebakje kunnen eten.

Dit kan in ieder geval van het ‘nog een keer te bakken’ lijstje af: Done it.. never doin’ it again.