Water!!!

Het is vandaag vreselijk heet en dan kun je het beste water drinken.

Nu ben ik niet zo’n fan van water. Ik vind het maar saai, flauw, smakeloos. Liever drink ik dan water met koolzuurbubbels. Dan prikkelt het in ieder geval mijn tong. Maar uiteindelijk krijg ik buikpijn als ik heel veel bubbeltjes drink.
Ik moet minstens twee liter drinken per dag en om mijn calorieen een beetje binnen de perken te houden zou water dus wel de beste oplossing zijn… Dus wat te doen?

Een paar weken geleden vond ik een waterfles met daarin een reservoir voor fruit. Daarin kun je dus fruit-water maken. En online zag ik dat daar al de meest fantastische recepten voor zijn. Dus ik heb zo’n fles besteld.
Er kan ongeveer een halve liter water in en in het binnenste reservoir stop je dus fruit, kruiden of zelfs specerijen. Dit laat je een nachtje in de koelkast staan en voila! : lekker fris fruitwater.
Een halve liter water is natuurlijk nog maar een kwart van de hoeveelheid die ik per dag moet drinken, maar hierdoor drink ik in ieder geval meer water dan ik voorheen deed. Bovendien kan ik de fles nog een keer hervullen terwijl ik het binnenste laat zitten. Omdat dit dan niet zo lang heeft kunnen ‘trekken’ zal de smaak niet zo uitgesproken zijn, maar zelfs dan heb ik in ieder geval water met een smaakje.

Gisteren heb ik het voor het eerst geprobeerd met blauwe bessen die ik nog in de diepvries had en een kwart appel. Het resultaat was een naar appelsap smakend water.
Vandaag heb ik er 1 limoen en wat muntblaadjes in gedaan. Het water smaakt nu meer naar bitter lemon met een muntige nasmaak 🙂
Er zijn nog allerlei andere combinaties die ik wil gaan proberen, maar ik hou daarbij goed in de gaten welke soorten fruit er op dat moment in de aanbieding zijn in de winkel. Op die manier kun je dus gezond en niet al te duur drinken!